Pepparkaksmuffins med vit choklad frosting

Har bakat cupcakes med bl.a kanel och nejlika i. Och en vitchoklad frosting på det. Dom blev hur goda dom helst! Hade tänkt ta med några till jobbet på fredag och bjuda personalen eftersom att det är min sista dag.
Degen:
2 dl potatismjöl 
2 dl socker 
1 tsk bakpulver 
10 g pepparkakskryddor, malda (kanel, kardemumma, ingefära, nejlika) 
200 g smör, rumstempererad 
2 st ägg
 
Beskrivning:
Blanda potatismjöl, socker, bakpulver och pepparkakskryddor med elvisp
Blanda ner rumstempererat smör.
Knäck ner ägg och blanda till en jämn smet
Fyll formarna till hälften, grädda ca 10-15 min i 200 grader
 

Frosting:
100 gram rumstempererat smör
100 gram philadelphiaost
100 gram vit choklad
3 dl florsocker

Beskrivning:
Smält chokladen över ett vattenbad och låt sedan svalna.
Vispa rumstempererat smör krämigt.
Vispa i florsockret lite i taget.
Vispa sedan i philadelphian och chokladen.
Låt stelna i kylen ett par timmar och sedan är det bara att spritsa!
 
(Vill man ha frostingen lite fastare kan man öka mängden florsocker något.)

 



NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR