Grädd -och jordgubbstårta i långpanna

Ingredienser
Tårtbotten för 1 (behövs 3): (det blev dock lite lite smet, så man kan lägga till ytterligare en sats)
3 Ägg
1½ dl Socker
3/4 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
100 gr smält Smör

Vaniljkräm:
4 dl mjölk
4 äggulor
3 msk strösocker
2½ msk maizenamjöl
2 msk vaniljsocker

Garnering och övrigt i tårtan:
1 liter grädde
Kakao
500g stora jordgubbar (för garneringen)
500g valfri storlek jordgubbar (de kan vara frysta, spelar lixom ingen roll)
ca 10 st Kiwi
Citronmeliss
2 burkar konserverade mandariner

Beskrivning:
Tårtbotten: (för det första skulle jag rekommendera någon helt annan tårtbotten för denna blev inte så bra)

Sätt ugnen på 175 grader (160 grader i varmluftsugn).
Smält smöret och låt stå för att svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl och bakpulver i en bunke.
Häll sedan försiktigt ner ägg -och socker blandningen i de torra ingredienserna lite i taget.
Rör sist i smöret.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna.
Häll smeten i långpannan.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter. Testa med en sticka som ska vara torr då kakan är klar.

Vaniljkräm:
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar, det ska inte koka, vispa under tiden. Låt svalna.

Fyllning:
Bred på vaniljkrämen på ena bottnen. Skiva över jordgubbar och fördela mandariner över hela. Lägg på den andra bottnen. Bred på vispad grädde. Lägg på den tredje bottnen och täck hela tårtan med grädde. Spritsa ev. mönster, sikta över kakao och dekorera med jordgubbar, kiwi och citronmeliss.
 
 



NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR