Kladdkaka med chokladtäcke

Ingredienser

4 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör

Choklad täcket:
75 g smält smör
½ dl socker
½ dl sirap
1 msk kakao
1 ½ dl grädde 
200 g mörkchoklad
 

Beskrivning

Slå på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna 
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser och häll över i en smord och bröad form.Gärna med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen i 30-35 minuter.

Choklad täcket:
Smält smöret och i med socker, sirap, kakao och grädde.
Låt puttra nån minut.
Bryt chokladen i bitar och lägg i grytan.
Låt stå nån minut.
Rör till en tjock smet.
Häll sen smeten över den något avsvalnade kakan.
Låt kakan stå svalt i några timmar.
Servera med grädde och frukt eller bär.
 
Orginalreceptet bestod av 6 dl socker och det tyckte jag var alldeles för mycket, så därför blev det fyra, men det skull nog räcka med 3 dl.
Denna kladdkaka blev iaf otroligt god och jag serverade den med en klick grädde. Jag tycker absolut ni ska pröva att göra den. Den var ju inte svår heller so go for it!



NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR