Dag 21 - 5 saker du gör varje dag

  • Sitter vid datorn
  • Äter
  • Går
  • Kollar mobilen
  • Sover

Dag 20 - En bild på kläderna du har på dig just nu

 

I'm back

Ursäkta mig för den ortoligt dåliga uppdateringen men jag har bara inte idas blogga. Men nu kör jag igång igen. Jag har inte direkt gjort något speciellt undertiden jag inte bloggat, jag har bakat beskvier, varit hemma från jobbet en dag, farit till pappa, pluggat, övningskört, haft teori och inte så mycket annat än så. Jo juste, jag glömde ju det viktigaste, i måndags var jag med Moa S och Sanna på bio och såg Breaking Dawn. Den var faktiskt jätte bra!
 
Imorgon blir det jobb på Cubus igen då, 3 gånger kvar. Och på lördag är det öppet hus i hela gymnasiebyn så då ska jag vara där från 10-14. Vi ska typ sy färdigt det vi inte hann med på temadagen.
 
Här får ni en bild på en jätte fin låda som jag fick av mamma från Fuerteventura. Där i förvarar jag nu en del av mina sytillbehör. Sedan fick jag även en stor toblerone.

Dag 19 - En bild på dina vänner

Love you guys♥
 

Dag 18 - En gammal bild på dig

Inte jätte gammal men från 2009

Dag 17 - En bild på en plats du har varit på

Flower mug

Muggar - Presenten - 35kr/st

Riskettan

Har varit på riskettan idag och det var ju ganska chill ändå. Dock så vet man ju det mesta redan men jag har iaf lärt mig några saker. För er som inte vet vad riskettan är så är det en grej man måste gå på för att få sitt körkort och det handlar om trötthet, alkohol och droger.
 
Efter det drog jag till Piteå med Moa och Sanna. Det var väldigt mysigt. Och jag hittade julklappar till mamma och två jätte snygga koppar till mig. 
 
Inatt kom mamma och Tobbe hem från Fuerteventura, dom har varit där i en vecka och då har jag och Alex varit ensamma i huset. Det har varit ganska skönt och speciellt eftersom jag fick sova i mammas dubbelsäng. Helt underbart!
 
 

Dag 16 - 1 bild från förra året

Dag 15 - Vilken klass går du i?

Jag går i HV1TEX, alltså ettan på gymnasiet i Textil & Design. Varför kan det inte bara heta Mode & Design som förut? Mycket finare ju. 
 
Min klass är helt okej, asså jag känner att jag fortfarande inte riktigt har kommit in i den men det är ju inte så konstigt egentligen, jag har knappt några lektioner med dom eftersom jag går om ettan och har läst dom flesta kurserna. Men det börjar bli bättre och jag är inte den pratgladaste människan när det gäller folk jag inte känner så bra. Sen när jag väl känner nån jätte bra så kan jag knappt sluta prata, haha.

Kladdkaka med mintsmak

Var med Moa och Sanna i lördags och käkade middag hos Sanna. Sen for vi till mig och såg Titanic och så stannade Sanna kvar och sov. Sen på söndagen så var jag och kollade på när Moa hade konståkningstävling och hon vann. Såå fint! Jätte duktig var hon.
 
Idag har ingenting gått bra. Skoldatan fuckade och sen så gick det bara allmänt dåligt på textillektionen. Så nu är jag lite smått irriterad på allt och alla och jag är så jäkla trött. Blir att lägga sig typ kl nio ikväll. Jag har riskettan imorgon också som börjar 07.45. Och efter den så ska jag med Mois och Sannis till Piteå och mysshoppa och fika. Det blir awesome.
 
Spontanbakade igår en kladdkaka. Den blev hur god som helst. Speciellt med grädde och jordgubbar till.
Ingredienser

3 st ägg 
2.5 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 
100 g smör 
150 g mörk choklad, hackad 
1 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver

Till servering

1 dl hallon till garnering 
3 dl vispad grädde 
florsocker

 

Beskrivning

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret.

3. Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll på det varma smöret.

4. Rör om tills chokladen smällt.

5. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.

6. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt till allt löst sig.

7. Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant.

8. Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig.

9. Ställ åt sidan och låt kallna i formen.

10. Garnera kakan med hallon och siktat florsocker. Servera med vispad grädde.

 

Jag hade den i 25 minuter i ugnen och då blev det perfekt konsistens. Den hann inte ens spricka på ytan efter 18 minuter. Men man måste typ ställa den i kylen över natten eller bara några timmar så att den får stelna, annars är den så rinnig.

Sedan hade jag ca 100g mint mörkchoklad och 50g ljus blockchoklad. Det blev helt underbart med mintsmaken.

 

 

Dag 14 - När du föddes

Jag föddes 1995 den 31 januari. Så jag blir snart arton! :D
ca 4 månader

Fredag

Nu har jag äntligen fattat varför jag har sån konstig känsla i benen så ofta. Asså det gör typ ont men ändå inte, det går inte ens beskriva. Hur som helst så beror det ju på att jag står upp i princip 8-9 timmar i streck varje fredag och det är inte mina stackars ben van vid.
 
Det var en ganska bra dag på jobbet idag iaf. Jag behövde inte städa (fixa till kläderna) hela dagen som jag oftast brukar få göra och då blir det ju lite långtråkigt.
 
Nu ligger jag i mammas underbara dubbelsäng och hennes one piece. Kan det blir bättre? jo det kan det säkert. Men jag ska iaf sova snart för att jag är helt stört trött. Imorgon blire att umgås med lite mysigt folk.

Dag 13 - Någon du saknar

Tidsinställt inlägg.
 
Det finns många jag saknar just nu men den jag saknar mest är min mormor. Jag skulle göra nästan vad som helst för att få träffa henne igen. Det är 1 år och 7 månader sen hon gick bort och det är helt otroligt hur länge hon kämpade och höll sig vid liv. Men jag hade så gärna velat att hon skulle se när jag tog studenten.

Torsdag

Jag har inte så mycket att säga om denna dag utan jag ville bara meddela att jag har slut pengar på mobilen så ifall ni smsar så kan jag inte svara. Så vill ni få tag i mig, använd fb, viber eller ring! Och imorgon är det fredag igen.. Varför kan jag inte bara vilja att det ska vara fredag. wää
 
Till något helt annat.. mamma har täffat Justin Bieber!!!!! typ. Nej men hon har träffat en docka. Avundsjuk iaf!

Dag 12 - Hur många bloggar har du haft?

Faktiskt så har jag bara haft 2 stycken, med den här dårå.
weheartit

Onsdag

Var och simmade imorse före skolan, dock så blev det igen skola för att tydligen hade dom flyttat engelska lektionen till matte lektionen och det visste inte jag så då blev det ju inget med det. Till middag lagade jag Halloumi och sallad till det. Älskar Halloumi, hur gått dom helst!
 
Igår bakade ju jag lussebullar men ärligt så blev dom inge bra. Jag känner att jag bara misslyckas nu mera. Dom jäste inte till dubbel storlek och dom känns degiga och så blev dom inte gyllenbruna. Någon som vet vad felet är? Jag gick exakt efter receptet så jag förstår inte.
 
Nu väntar jag på att Sanna ska komma hit och så ska hon sova över här och imorgon också. Hur bra som helst! 

Dag 11 - Hur du sminkar dig

Det är ju olika på vad jag ska göra. Men till vardags blir det oftast bara foundation, ögonbryn och mascara. Men om jag ska göra något speciellt så använder jag olika färgkombinationer av ögonskuggor och ibland även lösögonfransar, beror på vad jag är på för humör.

Temadag

Har haft temadag på skolan idag. Vilket betyder att alla 3:or, 2:or och 1:or blir indelade i grupper och ska jobba tillsammans med material som vi har fått. Temat var "zip in, zip out, zip up", alltså dragkedjor. Vi fick även en hel del jeanstyg att jobba med. Gruppen jag var i gjorde en jeansklänning som var ihop lappad i längder och sen gjorde vi en as cool rygg med dragkedjor.
 
Nu sitter jag bara och väntar på att lussebulle degen ska bli klar. Ca 40 min till ska den jäsa. Ååh, vad mysigt med jul! och självklart lyssnar jag på julmusik samtidigt som jag bakar.

Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest

Just nu lyssnar jag inte på någon speciell låt. Jag har hamnat i något läge där jag inte tycker om någon musik och det är väldigt tråkigt, jag hatar när det blir så.
 
Men för någon vecka sen då nötte jag Rihannas låt Diamonds. Älskade den!

Pärlklänning

Började 10.05 idag med engelska. Sen hade vi sömnad och då fick vi en timma till på oss att fixa färdigt kjolarna, så jag gjorde lite mönsterkonstruktion och fixade med lite papper som ska in med kjolen så förhoppningsvis får jag bra betyg på det.
 
Sen vid 14 tiden gick vi på en klädutställning på KH. Den fanns en jätte fin klänning där som var gjord i bara pärlor så den var helt sjukt tung. Men helt underbar. Om jag mindes rätt vägde den ca 7kg.

Dag 9 - Din bakrundsbild på mobilen

Dag 8 - Din bakrundsbild på datorn

Dag 7 - Ditt senaste inköp

Kofta - H&M - 149kr

Lördag

Idag är morfar på besök och ska vara här till imorgon. Det är ju farsdag imorgon och han fyller år nästa helg så vi firar honom nu. 
 
Jag är lite trött idag för att jag gick och la mig vid 5 inatt. Jag var trött redan vid 17-18 tiden så jag skulle egentligen ha lagt mig vid 22, då hade jag kunnat somna men jag höll på att sy ett par shorts och jag kunde inte sluta så då blev kl 1 och då var det för sent. Jag hade blivit övertrött och då var det helt omöjligt att somna så jag gjorde om lite i mitt rum och sen kollade jag på tv ett bra tag. oth var på tv♥ Insåg verkligen hur mycket jag saknar den serien.
 
Här har ni dagens outfit.
Tröja - Lindex | bälte - ebay | kjol - by me | ringar - Cubus, ebay | skor - wd.cm 

Why be pretty when you can be gorgeous?

Det har gått ganska bra att jobb idag ändå. I slutet på dagen så kom det en kund som ville ha hjälp med att hitta tärr storlek på jeans och så hittade jag ett par till henne och så gick hon och testade dom, så var det för låg mindja och tajta ben, då hittade jag ett par andra, och dom var för snäva och sen blev det ytterligare två gånger och jag fick desutom ta fram stegen för att jag inte nådde. Haha, det var lite tjorvigt men det känns bra att ha hjälpt henna och att hon tillslut hittade ett par perfekta jeans.
 
Det jag egentligen ville säga med det här var att hon sen sa till kassörskan hur duktig och hjälsam jag hade varit och att hon var jätte nöjd. Så det känns ju jätte bra, man blir så glad!
 
Nu är det iaf äntligen helg igen och veckorna går verkligen jätte snabbt, 6 veckor kvar till jul och jag har bara 5 cubus jobb dagar kvar. Det är ganska lite ändå. Jag ska ta ledigt den sista gången, 21 december för att då ska jag ner till Skellefteå och hjälpa morfar med förberedelserna inför jul.

Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon

Samsung Galaxy S II

Dag 5 - Vart du bor

Jag tänker inte berätta så detaljerat vars jag bor för att jag är typ paranoid och vill inte att folk som inte känner mig ska veta vars jag bor. Haha.
 
Jag bor på bergviken i Luleå hos mamma och i gammelstad hos min pappa. Vanligtvis så är jag hos en 2 veckor åt gången och sen byter jag och så håller det på så där. Det är väldigt jobbigt men jag tycker om att bo hos båda så jag kan inte välja.

Svart kjol

Åååh, jag blev klar med min kjol idag. Det känns så jäkla bra! Och jag har fått många fina kommentarer. Jag kan inte beskriva känslan men det känns bara såå bra. Asså inte skrytbra, lixom att jag tycker att den är så jäkla snygg, nej inte så utan mer att det känns bara så bra av att ha gjort något, sytt ett plagg själv och resultatet blev bra.
 
Annars idag så har jag simmat och sen stannade jag kvar en stund på skolan för att göra en mönsterkonstruktion som gick åt helvete i början. Man hade kunnat göra den på 20 min och jag gjorde den på över 1 timma.
Det finns fickor i sidsömmarna också. Dom gjorde jag egentligen bara för att få högre betyg.

Glitter

Det började med att jag vaknade redan vid 9 fast jag egentligen skulle kunnat sova till 10.30 om jag velat. Har blivit så morgonpigg! Sen hade jag en lektion till halv två och då tog jag mig väl hem så snabbt som möjligt. Sen körde jag en snabb träning och sedan in i duschen och sen käka så snabbt som möjligt för att sedan ta bussen in till stan för att gå på teorilektion halv fem. Den varade i 2 timmar och jag lärde mig en del nya saker.
 
Sen hem och käka middag kl sju och efter det for jag och pappa ut och övninskörde. Jag ville köra med hel och halvljus så då blev det den stora vägen. Men det gick bra och när jag skulle svänga en gång så fick blien sladd men jag fixade tillbaka den så det gick bra. Men det var på en mindre väg där det inte går så fort.
Jag älska mina nya naglar! As coolt ju.

Dag 4 - Dina syskon

Jag har en "riktig" bror och 5 "låssas" syskon. Dom 5 har jag inga blodsband till utan det är bara min mamma som gift sig med en man som har 4 barn och så tvärtom hos pappa, fast hans fru har bara 1 barn som ni då kanske förstår.
 
Min "riktiga" bror heter Alexander och är 20 år. Sedan har jag 4 "låssas" bröder som heter Robin 27 år, Christopher, Mattias och Alexander 18 år. Christpher och Mattias vet jag inte hur gamla dom är. Sedan har jag en låssas syster som heter Johanna och är 20 år. Hon har jag bäst relation till. Dock så bor hon i östhammar så vi träffas inte ofta. Så det suger ju.
 
Kan även berätta att Chrisopher, Mattias och Alexander bor söder ut. Robin och min riktiga bror som också heter Alexander bor i Luleå, Alex bor hemma och Robin har flyttat ut för ganska länge sen.
Johanna♥

Dag 3 - 3 sanningar om dig

  • Jag har cellskräck
  • Jag tycker om både sommaren och vintern.
  • Nyligen har jag upptäckt att jag har svårt att lita på folk, förut hade jag jätte lätt att lita på folk.
 

Dag 2 - Profilbild på facebook

Då kör vi

Jaha, då har skolan börjat igen då. Men det är bra för det betyder att det är mindre dagar kvar till jullovet och julafton. 
 
Första dagen började inte så bra. Jag hade glömt min ena kjol hemma så jag kunde inte riktigt göra det jag egentligen skulle sy men det gick ändå ganska bra. Men imorgon får jag verkligen inte glömma den för då blir det kaos. Efter skolan så gick jag till Ninas och fixade lite körlektioner och teorilektioner. Så imorgon ska jag på en informationsträff och sedan på onsdag har jag teori. Spännande! Nej men shit vad jag kommer vara nervös när jag ska övningsköra med dom för första gången. 
 
På tal om något helt annat, igår kväll började jag ladda ner 6 säsonger av Lost, är det alla eller? Hur som helst så håller jag fortfarande på att ladda ner dom. Än så länge har det tagit över 22 timmar men den är på nästan 85% nu så den borde vara färdig om några timmar förhoppningsvis.

Silver

Idag har jag varit och simmat, det blev 22 minuter.Sen har jag även gått i ca 45 minuter eftersom jag gick till och från badhuset. Sen har jag käkat en jätte god äppelpaj till förrätt.. haha. Som jag nu ska käka igen snart. Till middag blev det käk på Österns Pärla, denna gång blev det inte friterad kyckling utan det blev kyckling med cashewnötter, jätte gott!
 
Jag har fotat bilder för en ny header. Det kommer även bli en ny design men vi får se när den kommer upp.

Dag 1 - En bild på dig och 10 faktapunkter

  • Jag tycker att det är skönt att vara ensam ofta.
  • När jag börjar se en serie jag totalt älskar så är det helt omöjligt att inte se ca 10 avsnitt per dag.
  • Jag dricker inte.
  • Jag har aldrig rökt, inte ens provat.
  • Jag har inte provat snusa heller.
  • Jag skulle vilja gå i någon sport, men inte i ett lag. 
  • Jag längtar sååå mycket till julafton att jag nästan exploderar. Vet inte ens varför, men det är väl mysigt.
  • Jag ska plugga på college i USA om ca 4 år.
  • Jag älskar att resa och uppleva nya saker.
  • Jag är livrädd för spindlar. Men jag var inte det förut utan det har kommit på senare tid. Förut kunde jag nästan hålla en spindel utan att jag brydde mig men nu klarar jag knappt av att se en tecknad spindel.

Dag 1-30

Tänkte köra igång med en sån här. Det var ju ett tag sen så jag kände att det kunde vara kul. Jag börjar imorgon.
 
Dag 1 - En bild på dig och 10 faktapunkter
Dag 2 - Profilbild på facebook
Dag 3 - 3 sanningar om dig
Dag 4 - Dina syskon
Dag 5 - Vart du bor
Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon
Dag 7 - Ditt senaste inköp
Dag 8 - Din bakrundsbild på datorn
Dag 9 - Din bakrundsbild på mobilen
Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest
Dag 11 - Hur du sminkar dig
Dag 12 - Hur många bloggar har du haft?
Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass går du i?
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har på dig just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favoritgodis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Körfestival - Singing People Together Del 2

Körfestival - Singing People Together Del 1

 
 

Halloween nail art

Som ni vet så var min halloween sminkning i ansiktet halva skelett och halva fin. Och då ville jag även göra så på naglarna så detta är resultatet av det.

Fredag

Har just varit och simmat i 36 min så nu känner jag mig ganska trött och slut. Tänkt egentligen om det skulle varit en vanlig fredag så skulle jag jobba just nu. Sååå skönt att inte göra det.
Annars har jag väl inte gjort så mycket idag, hjälpt pappa att kasta saker på skroten och sen for vi och fika på storheden. 
 
Ikväll blire att bara ta det lugnt och se nå serier och käka gott. 

Halloween

Hann inte riktigt blogga igår för att först for jag till mamma och hämtade lite saker sen for jag och simmade, efter det tandläkaren och sen en stund på stan med Sanna. När jag kom hem vid fyra så satte jag igång och fixa mig inför kvällen då jag skulle på en halloweenfest med Moa och Sanna hos en som heter Stina. Vi blev bara där från 21.00-00.00. Asså det var ju typ inte så jätte roligt, men det blev lite roligare vid 23 när man börja se på alla hur fulla dom börja bli medans man själv var nykter.
 
Sen for jag Moa och Sanna hem till Sanna. Då käkade vi, VÄLDIGT behövligt eftersom man inte hade käkat eller druckigt något på 7 timmar. 
 
Idag har jag väl inte gjort något speciellt. Kom hem vid halv ett och då har jag väl bara käkat och kollat på Hart of Dixie, andra säsongen har äntligen börjat!
 
De första 3 bilderna är inte mina, men resterande är det.