Påskfint

Trevligheter

Har varit och hälsat på mamma idag. Morfar var där och vi käkade surströmming till middag. Gott! Visst, det luktar skit men jag lovar, det smakar bra. Innan det körde vi bil ute i skärgården, och så for vi till någon ö som jag inte minns vad den hette. Mer än så har jag väl inte gjort idag. Det låg en underbart snygg kudde och väntade på mig i min säng hos mamma.

The Host

Ååh, jag kom nyss hem efter att ha varit på bio med Moa och sett The Host. Den var så bra!! Men lite seg kändes den men hela filmen är så bra så det gör inte så mycket. Och jag har ju läst boken innan så jag visste lite grejer redan. Men sevärd, ohja! och läsvärd ännu mer. Nu har jag lite abstinens nästan av mitt bok läsande så jag tänkte sätta mig och läsa en stund nu och sen får vi se om jag ser en film innan jag går och lägger mig.
Hur ska jag kunna vänta tills den kommer ut på dvd för att se den igen?

Happy Easter!

For in till stan idag för att träffa Sanna and her boyfriend. Vi käka och sen bara gick runt. Jag hittade ett par jätte fina skor som jag så jäkla mycket ville ha men dom var för stora. Kan fortfarande inte sluta tänka på dom. Ibland önskar jag att jag hade större fötter.. eller typ alltid. Men nu är det påsk och det är mysigt. Jag tror jag ska spela lite sims nu. Känns som att det var jätte länge sedan.

House Of Night

Hade min sista skoldag idag inför påsklovet. Skönt! Men jag har inte gjort något speciellt, har mest läst. Började läsa tredje delan av House Of Night serien igår kväll och jag har nyss läst ut den. Har nog aldrig läst ut en bok på över 300 sidor så snabbt, men då har jag väl inte ägnat nästan all min tid till att läsa. Nej men jag har gjort annat också, men man vill inte sluta läsa. Dom är så bra. Lånade fyran och femman idag men dom lär jag ju läsa ut långt innan påsklovet är slut. Borde ha lånat fler.. haha.
 

Måndag

Nu är det bara två dagar kvar och sedan är det lov. Skönt! Och jag har ju dessutom bara två lektioner kvar, en imorgon och en på onsdag. Man klagar väl inte, men tyvärr ska vi ha lekar på idrotten imorgon så känner mig inte så taggad. Hatar that stuff.

Earth Hour

Har varit och grillat med Sannis idag i det fina vädret. Det var gött! Sen umgick vi lite mer och nu ska jag snart dra till henne och så ska vi mysa med tända ljus och kortspel under Earth Hour.

Trött

Jobbade till 15 idag och sedan for jag förbi skolan en stund och gjorde mönsterkonstruktion. Tack och lov tog det inte så lång tid som jag trodde. Sen har jag väl inte gjort så mycket. Fick med mig en hel del fika hem för att det blev över en massa. Så det är väl både positivt och negativt beroende på hur man ser det.
 
Men nu är jag väldigt trött och jag hade typ kunnat sova nu men då lär jag ju vakna vid 3 och det är kanske inte det bästa. Så jag får väl hålla mig vaken ett tag till.
Klart man ska få fika på jobbet, eller hur? När det är gratis och allt.

Nötkex

Gjorde nötkex igår och dom blev ganska goda så jag tänkte dela med mig av receptet.
 
Ingredienser:
 
Valfria blandade nötter
2-3 ägg
flingsalt
 
Beskrivning:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka valfria blandade nötter, t.ex cashew, mandlar, valnöt, jordnöt etc. Vispa upp 2-3 ägg med en gaffel och häll över nötterna. Rör runt, smula ner flingsalt och doppa ut på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
 
Välj mängden på nötterna själv beroende på hur tjocka kex du vill ha.

Red Dress

Blev färdig med min klänning idag. Den blev väl helt okej men den kunde ha blivit bättre. Fick dock ett A, så det är ju inget att klaga på.

Proteinbars

Bakade dessa godingar igår. Det är typ proteinbars som jag ska käka efter jag har tränat. Det är ju inte alltid man ids göra en proteinrik måltid efter träning och snabbt ska då gå.

Ingredienser:

  • 2-3 st äggvitor
  • 1/2 mjuk banan
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 dl valfria nötter
  • 1 1/2 dl fibehavregryn
  • 3-5 msk kakao (kan uteslutas)
  • 1 dl värmetåligt proteinpulver (ej vanligt) ev. Vatten (jag hade dock inget protienpulver, så mina är inte riktigt lika proteinrikt som dom ska vara.)

Beskrivning:

  • Hacka nötterna smått, mosa bananen och blanda ihop med övriga ingredienser. Blir det för torrt behöver du blanda ner en skvätt vatten.
  • Bred ut på en bakplåtsklädd plåt i en stor kaka, alt. forma bars direkt i portionsstorlek.
  • Grädda i 175 grader i 20-25 min, tills de är torra. Förvara i frysen för längre hållbarhet.
  • Smaksätt med t.ex kanel, honung, vaniljpulver, smält mörk choklad, kardemumma, torkad frukt etc.

Måndag

Hade engelska och sylektion idag. Snart är jag färdig med min klänning. Dock så blev den inte så fin som jag hoppats på men jag kanske kan fixa till det hemma sen. Imorgon har jag idrottsprov så jag har pluggat lite på det och ska även plugga lite till nu.
 
Annars så har jag just beställt två saker från ebay. Ett skal till mobilen och massa rhinestones, ska börja göra mina egna blingbling skal. Hur nice? 
Rhinestones - ebay - ca 19kr

Söndag

Det blev ett försök till grillning utomhus idag med misslyckande resultat. Men då blev det att grilla marshmallows innomhus istället och det funkade perfa. Sen har jag tränat lår, rumpa och vader idag och shit vad jag kommer ha träningsvärk imorgon! Benen vek sig nästan när jag skulle gå till duschen. Så nu ska jag nog stretcha lite så blir det lite lindrigare.

Owl

Målade naglarna igår. Dock blev jag inte så nöjd. Det blev så tjockt med de svarta rhinestonesen. Och det är en uggla på ringfingret, mamma tyckte det såg ut som e skeletthuvud..

Stripes and Dots

Gilla tumme

Asså ursäkta så mycket att jag inte bloggat på några dagar men jag har verkligen inte orkat. Men nu ska jag försöka igen.
 
Idag var jag och slog ett världsrekord på isen. Och isen håll typ på och spricka, bokstavligt, det brakade och jag blev skit rädd. Jo men jag var med i den där tummen, dock har jag ingen aning om vars jag står.
Efter det blev det en 50 minuters promenad från norra till södra hamn.

San Francisco Says Hello

 

Tårta

For förbi Sanna igår kväll med bilen. Det var mysigt, det blev mycket prat och en sväng till Willys. Nu ska jag snart till Robin och Emma för att fira Emma som fyllde år igår. Då blir det ännu lite mer tårta, käkade ju tårta igår för körkortet.

Körkortet!

Asså herregud! JAG KLARADE DET!! Det känns så obeskrivligt skönt. Men jag vet inte riktigt hur jag ska reagera än. Jag har fortfarande inte fattat det. Men oj vad skönt att ha det där gjort nu. KUUUL! Har kört min första körning själv också. Fick låna mammas bil och köra hem. Trodde aldrig att jag skulle våga men det var så nice! Lixom bara få sitta där helt själv och inte behöva bevisa något. haha typ. MEN SKÖNT!!

Uppkörning imorgon

Nu börjar jag blir riktigt nervig! Har ju körprovet imorgon. Jag och pappa var nyss ute och övningskörde i över en timma och körde några slingor som man troligtvis kommer köra. Det gick ganska bra, men lite grejer måste jag tänka på. Men dom borde ju faktiskt godkänna mig oavsett för att det är internationella kvinnodagen imorgon ;) haha. Nej men här har ni en bild på mina naglar som jag målade för någon dag sedan.

I made it!

Tänkte bara meddela att jag klarade kunskapsprovet idag. Känns så himla skönt! Perfekt att ha det plugget borta nu, för att nu börjar det komma lite skolarbeten som behövs göras.


Underbart gott nyttigt bröd

Vaknade redan kl 8 idag och kunde inte somna om så då klev jag upp. Ganska nice och vakna så tidigt ändå, man har som hela dagen framför sig. Men det blir tidigare kvällar ist. 
 
Jag har spelat drakborgen med pappa, bakat, städat och tränat ett kort benpass. Så det har varit en bra dag. Jag har även pluggat lite teori. Men snart börjar skolan om och jag känner mig inte taggad någonstans, hade gärna haft en vecka till. Men man får väl trösta sig med att vi bara går 4 veckor och sedan är det påsklov.
 
Bakningen jag gjorde idag bestod av bröd. Gjorde ett liknade bröd sen tidigare men ändrade lite grann. Det blev väldigt gott, så try it!
 

Ingredienser

2 dl fiberhavregryn
3 dl siktat dinkelmjöl
2 dl fullkornsdinkel
0,75 dl krossat linfrö
½ msk flingsalt
3 tsk bikarbonat

4 ½ dl turkisk yoghurt
2-3 grovt rivna morötter 
1 msk honung 
 

Beskrivning

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser väl i en stor bunke. Blanda sedan i rivna morötter, yoghurt och honung. Rör om väl och klicka ut i en bakpappersklädd avlång form. Grädda längst ner i ugnen i 80 min.

Måttsund

Jobbade tidigt på morgonen idag och slutade 10.00. Efter det for jag hem oh så bytte jag om flr att dra till slalombacken med pappa. Jag glömde dock mina täckisar så jag frös ju en del om rumpan. Och det första jag gör när jag kommer upp i backen är att ramla, RAKT på rumpan och skrapa den mot den isiga backen. Otroligt skönt.. Men annars så gick det jätte bra och det var as kul!
 
Igår tränade jag mitt sista pass på Actic och senare mot eftermiddagen kollade jag på Titanic. Åhh, vad den är bra! och Leonardo.. ojoj♥