Chokladtryffel med apelsin

Ingredienser

0,5 dl vispgrädde 
250 g ljus choklad, hackad 
1 msk apelsinsaft 

Garnering:
Ca 125 g mörk choklad, i bitar 
Riven apelsinskal 
Smält vit choklad
 

Beskrivning

Koka upp grädden i en kastrull. Blanda i chokladhacket och rör tills det smält, tillsätt apelsinsaft. Låt blandningen stå i kylen tills den stelnat så mycket att den går att forma till ca 30 kulor, med händerna eller med hjälp av 2 teskedar. (Blir det kladdigt kan man doppa kulorna i lite kakao så går det lättare.) Låt kulorna stelna till lite i kylen.

Lägg den mörka chokladen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten tills den smält. Doppa kulorna i chokladen, med hjälp av cocktailpinnar, låt dem droppa av lite och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. 

Garnera med apelsinskal. Om tryfflarna ska ripplas med vit choklad måste de först stelna. 

Förvara i burk med lock i kylen.
 



NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR