Chokladtryffel med apelsin

Ingredienser
0,5 dl vispgrädde250 g ljus choklad, hackad
1 msk apelsinsaft
Garnering:
Ca 125 g mörk choklad, i bitar
Riven apelsinskal
Smält vit choklad
Beskrivning
Koka upp grädden i en kastrull. Blanda i chokladhacket och rör tills det smält, tillsätt apelsinsaft. Låt blandningen stå i kylen tills den stelnat så mycket att den går att forma till ca 30 kulor, med händerna eller med hjälp av 2 teskedar. (Blir det kladdigt kan man doppa kulorna i lite kakao så går det lättare.) Låt kulorna stelna till lite i kylen.
Lägg den mörka chokladen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten tills den smält. Doppa kulorna i chokladen, med hjälp av cocktailpinnar, låt dem droppa av lite och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.
Garnera med apelsinskal. Om tryfflarna ska ripplas med vit choklad måste de först stelna.
Förvara i burk med lock i kylen.
Lägg den mörka chokladen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten tills den smält. Doppa kulorna i chokladen, med hjälp av cocktailpinnar, låt dem droppa av lite och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.
Garnera med apelsinskal. Om tryfflarna ska ripplas med vit choklad måste de först stelna.
Förvara i burk med lock i kylen.