18 år imorgon

Efter den korta skoldagen idag gick jag på stan ett tag. Hittade ett par svarta jeans för bara 99kr. Sen fixade jag färdigt blommorna jag ska ha på min tårta. Mer än så har väl inte hänt. Det känns helt overkligt att jag blir 18 om mindre än 3 timmar. Det känns verkligen inte så. Men jag hoppas jag får en bra dag imorgon trots den långa skoldagen som sträcker sig ända till 15.40. Efter det ska jag gå till Ninas och fixa tid för hakbana, sen vid 17 blire mys på O'learys med familjen.
18 års naglarna

Tisdag

Har gjort blommor till min tårta idag. Hade tänkt göra själva tårtan imorgon men det har blivit ändrade planer, det blir att göra den på fredag ist för att vi ska på O'learys på torsdag och sen kommer morfar på lördag ist. Så jag får många födelsedagar, haha. Men det blir bra.
 
Imorgon blir det att gå till skolan men jag har bara en lektion så det är skönt. Sen ska jag hem och testa någon sminkning jag ska ha på torsdag. Har ingen aning just nu vad jag vill ha. Men naglarna är precis gjorda och dom blev väl bra. Ni får se bild imorgon.
 
Här har ni mina fula byxor som jag gjort. Asså nej inte nöjd.

Måndag

Det blev att stanna hemma idag. Men jag har mått mycket bättre, ingen feber och huvudvärk. Så det går ju åt rätt håll nu iaf. Men jag blir hemma en dag till sen ska jag nog kunna gå till skolan på onsdag. Idag har det väl inte hänt så mycket, har kollat några avsnitt av Lost och sen har jag gjort om ett par jeans till shorts. Det blev typ bra.

Jeffrey Campbell Lita Spike

Ja hörrnini. Nu sitter jag här och tycker lite synd om mig själv. Jag har hosta så jag får träningsvärk i magen och rinn snuva oh ont i huvudet och feber och allt möjligt. Så vi får se om det blir nån skola för mig imorgon och det blir definitivt ingen skola på tisdag för att då är min enda lektion idrott och den kan jag ju som inte gå på.
 
Jag hoppas verkligen jag mår bättre till på torsdag. Vem fan vill vara sjuk på sin 18 års dag? 
Nu är ja iaf hos mamma igen och det är mysigt. Fick min sena/tidigare julklapp/födelsedagspresent av Johanna. Ååh shit vad snygga skorna är!! Det är ett par äkta Lita Spike skor. helt underbara. TACK!!♥

Födelsedagspresenter

Från pappa och Maggie. Resten får jag på torsdag då det är min riktiga födelsedag. E X C I T E D ! Kan knappt fatta det själv, 18 år, seriöst? Vars försvann tiden? Men jag klagar inte, det ska bli underbart att bli 18.
  • Morgonrock
  • Presentkort Fritz Olsson 2000kr
  • Pilatesboll
  • Balansbräda
  • V75 (vann dock ingenting, min vanliga tur)
Tack så jätte mycket, det var väldigt fina presenter och jag är jätte nöjd!♥

Tidigt födelsedagsfirande

Det var lite lustigt imorse, då gick jag ner vid halv nio för att jag inte kunde sova och så skickar dom upp mig igen för att jag skulle tydligen få en överraskning. Och så när dom ropar ner mig så började dom sjunga, så vi har firat min 18 årsdag idag här hos pappa. Trevligt! Ni får se presenterna senare och jag blev jätte nöjd. Och vi käkade en jätte god tårta, dock så hade den sjunkigt ihop så det såg in så fin ut, men lika god var den för det.

Fredag

Blev att jag for till jobbet idag iaf men dom skickade hem mig vid 10.30. Har inte gjort något speciellt sen jag kom hem, såg ett avsnitt av Hart Of Dixie och sedan sov jag två timmar och det var helt underbart. Sen har jag bara suttit på datorn, men jag hade lätt velat sova mer men då kommer jag inte kunna somna ikväll så jag får hålla mig vaken till nio iaf.
 
Just nu laddar jag hem Harry Potter och Fenixorden så det ska jag se efter middagen. Känner mig inte så sugen på mat, och det suger för att vi ska käka tacos och det är det bästa som finns.
 
Men nu ska jag ta och vila lite till och så hörs vi imorgon.

Förkyld

Har tragit på mig en rejäl förkylning så här bra tills imorgon då man ska jobba på café och fyller år om en vecka. Men då borde det ju förhoppningsvis ha försvunnit. Har en hosta som gör att varje gång jag hostar så smakar det blod.. mysigt jag vet och sen är jag snorig och allmänt trött. Hade även extrem huvudvärk tidigare idag. Ifall jag blir värre till imorgon stannar jag nog hemma för det är kanske inte så bra att vistas på ett café med sån här förkylning. Inte så schystt mot kunderna.
 
Men troligtvist kommer jag kunna gå till jobbet för att så är det alltid med mig. Jag är i princip aldrig så pass sjuk att jag måste stanna hemma, det händer ett fåtal gånger per år.
 
Annars idag så har dagen varit väldigt lång och jobbig. Har haft textil hela dagen och det är ju ganska nice men jag har som sagt inte varit på topp idag så allt har bara kännts jobbigt. Dock var det ett litet solsken som kom fram där vid lunch tid då jag fick umgås med mina finisar.
Bild från tisdagen då jag var ny klipp. Ser ni hur kort!? En decimeter minst blev borttaget. Men jag är nöjd ändå.

Scones

Resultatet av dagens bak. Dom blev goda men vi hade tyvärr ingen marmelad och ost hemma och det är ju det perfekta pålägget till scones så det var tråkigt. Men jag ska testa en ny sats någon gång snart och då ska dom bli finare också.
 
 
ca 8 st
 

Ingredienser

1 dl fullkornsdinkel
2 1/4 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 msk strösocker
50 g smör
1 ägg
1 dl mjölk
 

Beskrivning

Sätt ugnen på 225 grader.
Smula ned smöret i mjölet. Tillsätt sedan bakpulver, salt och socker. Blanda lätt med spatel. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan skål och rör ner detta men spara lite vätska till pensling.
Arbeta ihop degen och kavla ut den till 1,5 cm tjocklek.
Ta ut ca 8 kakor med en tekopp eller liknande. Pensla med vätskan (bara på toppen, låt det inte rinnar ned på sidorna). Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
Servera med ost och marmelad till kvällsteet.
 
(Jag har ändrat lite i orginalreceptet, så detta recept har jag knådat ihop själv.. typ)

Lite shopping

Slutade redan 11.20 idag så då blev det en sväng på stan. Fick med mig en hel del trevligheter hem. Nu har jag nyss käkat lunch och ska sätta igång med scones bak. Mysigt! Sedan blir det att plugga resten av kvällen.
Blå string - Lindex - 59.50kr 20kr | Blommiga string - Twilfit - 79kr 20kr
 
Blommig bikini - Lindex - 149kr 10kr | Rutig bikini - Lindex - 99kr 10kr
 
Aloe Vera Gel - Apoteket - 71kr | Veet - H&M - 90kr
 
 

Tisdag

Jag kan tyvärr inte visa er byxorna idag som jag lovat för att dom råkade spricka i rumpan när jag böjde mig ner.. hehe. Så ja måste sy igen dom och sen fota, men det blir nästa vecka för att jag har bara symaskin hos mamma.
 
Idag har jag haft körlektion och jag ska nog köpa till en extra för att jag tror jag behöver det, sen måste jag även boka för halkbanan. Efter körningen hade jag idrott och vi gjorde det tråkigaste som finns, basket. Det måste nog vara den värdelösaste sporten, uräska mig för er som gillar basket, men jag och basket har aldrig riktigt funkat, tro mig.
 
Sedan har jag även klippt mig och lagat mat. Håret blev extremt kort men allt slitet behövdes ta bort så det är värt det. Och håret är så otroligt mjukt och lent just nu. Love it! men inte längden dårå. Men det var på tiden att jag klippte mig, senast var för ett år sedan hos frisör.
går inte vrida på skitbilden så nu får den vara såhär!

Konståkning

Nu var det ju hyfsat länge sedan jag uppdaterade så jag kände att jag borde slänga in ett litet inlägg. Jag pluggar ju för det mesta just nu, mest teorin för körtkortet men även lite skolplugg. 
 
I helgen så var jag med Sanna och hennes pojkvän och kollade på när Moa och Viktoria tävlade i konståkning. Asså det är så fint! Hade gärna hållt på med det jag med.
 
Annars har det väl inte hänt så jätte mycket, har sytt färdigt mina jeans om ni kommer få se bild på imorgon. Nu har vi börjat med trikå och jag ska sy en huvtröja med leopard ärmar och luva sedan ska jag även ha en liten söt ficka på framsidan i leopard tyg. Hoppa det blir bra! Sedan ska jag även sy ett till plagg i trikå men jag vet inte vad så ni får gärna hjälpa mig lite och ge några tips.

Körkort på G

Har haft körlektion, idrott och studieplansamtal/utvecklingssamtal idag. På idrottningen hade vi HLR och jag har ju nyss haft det för typ 2 månader sen för körningen och sen hade jag ju det med min gamla klass för inte så länge sen heller. Haha, det har blivit ofta, men det är bra.
 
Samtalet gick ju bra som vanligt, och jag ligger typ på ett B i engelskan, hur coolt? Helt stört hur jag har höjt mig från 9:an och förra året, låg på ett D förra året. Så det känns skönt! Ska helt klart satsa på ett A.
 
Vi får se hur det blir med bloggningen framöver för att jag pluggar en hel del nu inför körkortet. Varja dag gör jag massa frågor och nu måste jag sätta igång hårt med läsningen. Tror dock inte att jag hinner ta körkortet nära min födelsedag men innan februari är slut ska jag ha tagit det, det är mitt mål.

Red Heart

Här är bilderna jag fotade för en vecka sedan. Ursäkta att det tagit så lång tid att få upp dom på bloggen men nu är dom ju uppe. Och shit vad jag vill ha en ny kamera. Tycker inte om den jag har längre, den känns alldeles för nybörjar aktig vilket jag behövde förut men nu känns det som att jag kan gå upp en nivå. Kan man sälja sin kamera på typ tradera? Tror ni man får något för den?

Trettonde januari tvåtusentretton

Lights

Har precis nött en dans så hårt att jag känner mig spy färdig. Iofs så käkade jag för inte så länge sedan så det är väl det också. Jag kanske kan filma nångång så ni får se men vi får se, jag har aldrig riktigt tyckt att jag kan dansa men det kanske har ändrats nu vad vet jag. Det var ju ett tag sen.
 
Idag har iaf morfar varit här så det har varit trevligt. Och innan han kom så tog jag och mamma en promenad på en timma. Annars har det väl inte hänt så mycket mer.

Fredag

Det har varit en lång dag på jobbet idag. Imorse känns som förra veckan. Asså det var ju inte alls något bak på detta ställe. Det man gjorde var mackor och sallader och sen lite disk och städning. Och det var ju inte det jag ville ha, jag ville ju baka. Så jag ska snacka med studievägledaren nästa vecka och fråga om jag får byta. Jag vill verkligen inte att det blir som i höstas då jag typ fruktar fredagar. Men personalen var jätte bra.
Instagrambild

Café Wienerhörnan

Trodde att detta skulle bli en jobbig dag men det blev det inte. Började med att läraren inte kom för att hon är tydligen utomlans men sen så visade det sig att vi skulle på en utställning på KH så då gick vi dit. Sen har vi fått broderat lite grann och slutade vid halv två. Skulle egentligen slutat tjugo i fyra. Så det var ju skönt.
 
Nu är jag lite nervös inför imorgon då det blir min första dag på Café Wienerhörnan. Undra om jag kommer få baka och isf vad. Jag är så excited men ändå väldigt nervös. Och man får inte ha långa naglar (!!), smycken, örhängen eller smink och inte nagellack heller såklart. Jag som ville ha fina långa naglar till min födelsedag.

Stress

Idag har jag stressat som bara den även fast jag inte behövt göra det. Började med att jag trodde jag skulle bli sen till engelska lektionen men då när jag kommer dit så visar det sig att det inte är någon engelska lektion. Och alla förutom jag visste det, som vanligt. Sen tog jag bussen till pappa för att hämta lite saker jag glömt och sen stressa til bussen. Jag vet inte ens varför jag har stresset hela tiden då jag gått till och från busshållplatserna. Och jag känner mig fortfrande stressad så jag ska nog gå och göra en kopp te och sen kolla på Lost. Sen måste jag ringa gammelstads konditori. Ska nämnligen få praktisera där :) tror det blir jätte kul!
 
Här får ni en bild som jag fotade i förrgår då det var så fint väder. Kommer fler bilder sen.

Första skoldagen avklarad

Första dagen i skolan för i år. Hade körlektion 11.25 och en idrottslektion som bestod av massage. Slutade vid två och gick därefter till simhallen och simmade 30 min. Härlig dag ändå! Sen har jag spelat sims och jag har gjort ett hyfsat snyggt hus. Jag är inte så duktig på sånt men det här huset blev ändå ganska fint. Men det är ju nå fel på spelet, när man zoomar ut så försvinner blommorna men dom är där igen när man zoomar in.

Black and Green

Här får ni bild på cardiganen jag köpte förra veckan. Den är så otroligt skön och jag älskar den.
Cardigan - H&M - 249kr 150kr

don't give up

Idag har jag tagit en promenad på 50 min i mina Shape Up skor och fyfan vilka skavsår jag fick sen. Sockarna var helt blodiga. Men det känns inte nu så det är ju bra. annars har det väl inte hänt så jätte mycket mer, har kommit till mamma för ca en timma sedan.
 
Och shit vad jag börjar bli less på att flytta varannan vecka, det blir bara värre och värre ju äldre jag blir. Jag börjar ha så jäkla mycket grejer att ta med mig och man kan ju inte ha dubletter av allt, det blir jätte dyrt.

Swirls

Målade mina naglar igår och för en gångs skull så hittade jag på designen helt själv. I vanliga fall brukar jag alltid kolla på bilder och sen försöka göra så likt som möjligt. Men nu ville jag hitta på något eget och så här blev resultatet.

Ny dator

Jag och pappa var på overclockers idag och frågade om min dator och vi fick byta så nu har jag en helt ny och fräsch igen, känns super bra. Fast den är väldigt stor, 17,3 och min gamla var 15,6. Men det är ju både bra och dåligt. Hur om helst så har jag precis installerat sims, yay!! Så det blir väl att spela det hela natten antar jag.
 

Fredag den fjärde januari tvåtusentretton

Har varit och simmat 40 min idag. Gick även dit och hem i mina nya shape up skor. Det var typ inte så jobbigt eller svårt att gå i dom. Lite roligt känns det ju men inte någon större skillnad.
 
Annars så har jag och pappa kollat på lite datorer, det är tyvärr krångel med den nya jag fick till jul så vi ska till overclockers imorgon och snacka med dom, för hoppningsvis får vi en ny fast en annan model. Vi har nämnligen hittat en som verkar väldigt bra och med bättre minne och en DVD läsare.

Ryn

For förbi storheden en sväng tidgare idag för att byta träningsleggingsarna jag fick i julklapp. Dock så försvann 650kr rätt snabbt fast dom egentligen inte skulle det. Hittade en jätte fin cardigan på H&M och ett par skor med rund sula för bara 500kr. Jag har velat ha sånna skor jätte länge så då slog jag till när det var sånt bra pris. Och det fanns i min storlek, helt otroligt!
 
Bild på tröjan får ni på söndag eller måndag för att jag kan inte fota den på just nu.
Ryn skor - Eurosko - 1 595kr 499kr 

Pilatesboll och Body Butter

Har glömt att visa er en awesome grej som jag fick hem förra veckan. Har beställt det för länge sen egentligen men det var sån där mecenat grej som man fick 3 nummer av en tidning och sen en premie. Och då kommer premien alltid väldigt mycket senare.

Fina presenter

På nyårsafton hade vi lilla julafton, jag Moa och Sanna och då tänkte jag bara visa er vad jag fick av dom och vad dom fick av mig.
 
Denna fina kopp fick jag av Moa
 
Dessa coola trosor fick jag av Sanna.
Tack igen så jätte mycket Moa och Sanna, jag blev jätte njöd♥
 
Av mig fick Moa ögonskuggan och Sanna nagellacket.
 

Andra Januari Tvåtusentretton

Fick hem lite saker idag som jag beställde förra veckan. Äntligen kan jag spela sims igen! Datorn jag fick hade ju tydligen ingen dvd/cd läsare så vi fick köpa till en ist och den är såå snygg. 
 
Har varit och simmat idag i 42 minuter, känns bra! Promenerade dit också så då fick jag en 20 minuters promenad också. Detta året ska bli ett hälsosamt och träningsrikt år för mig. Ja, jag vet, alla säger så, men det ska verkligen bli det, jag lovar. Dock går mitt simkort ut på tisdag så jag vet inte om jag ska köpa ett nytt redan då eller vänta ett tag, vi får se.
SDHC 8GB - webhallen.com - 59kr | USB 16GB - webhallen.com - 95kr
 
DVD/CD/RW läsare - webhallen.com - 269kr
Men pappa var schysst och betalade hälften av den.

Happy New Year

Hade en jätte bra kväll igår. Och jag kan inte fatta att det är 2013 nu. Det är så stört. December bara fösvann, hur kan det ha gått så jäkla snabbt? Det känns inte som att det ens har varit julafton för en vecka sen. 
 
Jag firade nyår med dom bästa och vi hade jätte trevligt och det blev en hel del skratt och spel. Vi gick till stan sen vid tolvtiden och kollade på fyverkerierna, blev faktiskt lite besviken. Asså det var väl bra men för två år sen var avslutet så jäkla fint, det var typ en planet och sen ett hjärta, det var så fint.
 
Men nu blir det nya tag och jag ska skriva mitt nyårslöfte nu för att vi glömde göra det igår. Så hemskt det kändes. Men gott nytt år på er alla och hoppas erat år blir ett bra år.