Riskutbildning 2 DONE

Halbaneutbildningen gick bra. Det var ju jätte kul och snurra runt and stuff. Jo men det var bra och jag körde både dit och hem. Det var dock lite läskigt på hemvägen då det var så mörkt. Det kändes som att dom mötande bilarna körde på min bana.

En bild varje timma

Idag har jag tagit ett kort varje timme bara för kul så här får ni se min dag timvis i bilder.
 
9:18 Vaknade
 
10:28 Käkade specialgröt som smakade choklad och lästa tidningen som jag annars aldrig gör.
 
11:20 Läste bloggar.
 
12:22 Knallade iväg till bussen i det 8 gradiga värmen(!) SKÖNT
 
13:34 Gymmade
 
14:15 Käkade en banan efter den härliga träningen.
 
15:38 Drack ett litet mellanmål bestående av fil, jordgubbar och citronmeliss.
 
16:29 Pluggade teori
 
18:51 Bokade tid för teori och uppkörning.
 
20:00 Pluggade ännu lite mer teori.
 
20:52 Bloggade.
 
22:00 Såg filmen Life Of Pi
 
23:33 Såg slutet på filmen.
 
NU går jag och sover, godnatt!

Grädd -och jordgubbstårta i långpanna

Ingredienser
Tårtbotten för 1 (behövs 3): (det blev dock lite lite smet, så man kan lägga till ytterligare en sats)
3 Ägg
1½ dl Socker
3/4 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
100 gr smält Smör

Vaniljkräm:
4 dl mjölk
4 äggulor
3 msk strösocker
2½ msk maizenamjöl
2 msk vaniljsocker

Garnering och övrigt i tårtan:
1 liter grädde
Kakao
500g stora jordgubbar (för garneringen)
500g valfri storlek jordgubbar (de kan vara frysta, spelar lixom ingen roll)
ca 10 st Kiwi
Citronmeliss
2 burkar konserverade mandariner

Beskrivning:
Tårtbotten: (för det första skulle jag rekommendera någon helt annan tårtbotten för denna blev inte så bra)

Sätt ugnen på 175 grader (160 grader i varmluftsugn).
Smält smöret och låt stå för att svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl och bakpulver i en bunke.
Häll sedan försiktigt ner ägg -och socker blandningen i de torra ingredienserna lite i taget.
Rör sist i smöret.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna.
Häll smeten i långpannan.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter. Testa med en sticka som ska vara torr då kakan är klar.

Vaniljkräm:
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar, det ska inte koka, vispa under tiden. Låt svalna.

Fyllning:
Bred på vaniljkrämen på ena bottnen. Skiva över jordgubbar och fördela mandariner över hela. Lägg på den andra bottnen. Bred på vispad grädde. Lägg på den tredje bottnen och täck hela tårtan med grädde. Spritsa ev. mönster, sikta över kakao och dekorera med jordgubbar, kiwi och citronmeliss.
 
 

Proven bokade(!)

OMG! Nu har jag bokat teori -och körprov till nästa vecka. Teorin blir på tisdag och uppkörningen på fredag. Nervig. Hur ska detta gå?
 
Sedan har jag även varit på gymmet och kört ett hårt styrkepass på mina träningsvärkade muskler så att jag kommer ha ännu mer träningsvärk till imorgon. Härligt! Jo men det är ganska nice. 
 
Imorgon blir det att vara i Piteå hela dagen för lite halkbanekörning. Det är mycket som händer nu som jag blir nervös för. ojoj.

Måndag

For och tränade på morgonen. Belv bara kondition men det var nice. Kollade på mästerkocken på mobilen medans jag gick och cyklade. Bra tidsfördrivt. Det blev att jag gick 35 minuter ist för 20 minuter som jag tänkt från början. Men jag ville se färdigt programmet.
 
Ikväll har jag bakat en tårta i 4 timmar som pappa ska bjuda på till sina kamrater på sitt jobb. Jag hoppas verkligen den blev god. Jag har ju inte smakat den än, men tänkte göra det imorgon.

Feb. 24, 2013

Härlig dag! Vår känslor, träning, spel, umgås, härligt trött just nu. Jo men det var en kort beskrivning av idag. Var och tränade på actic idag och så jäkla skönt det var och nu har jag äntligen fått tillbaka motivationen, efter ca 6 veckor. Bättre sent än aldrig.

Igår såg jag Romeo and Juliet med Leonardo Dicaprio och fyfan vad han är snygg!! Det var typ det ända jag tänkte på genom hela filmen för att jag fattade inte mycket av den, dom snackade ju i poesi så jag ba, jaha? Och slutet var så tragiskt. Men oj, Leonardo, snyggare pojke får man leta efter<3


Lov

Oj vad lång denna lördag har varit. Jobbade på Gammelstads Konditori från 8.00 till 14.30. Jag ska inte ljuga och säga att det var roligt för att jag fick bara städa, hela dagen. Men jag tror hon testar mig så nästa gång får jag kanske göra dom "vanliga" sakerna, hjälpa kunder och så. Men jag vet inte, jag ska iaf jobba på Wienerhörnan på fredag från 6-10. Det är väldigt skönt!
 
Nu är jag helt slut i benen och i hela kroppen för den delen. Det blir nog en hyfsat tidig kväll. Men kl åtta blire att se melodifestivalen och käka fruktcocktail med grädde.
 
Och det bästa.. nu är det officiellt lov för mig! SKÖNT!

Penguin case

Oj vad skönt det var att bara jobba 4 timmar, 6 till 10, man har jag lixom hela dagen framför sig då. Tänk om man kunde ha det så bra hela tiden. Men imorgon blire några fler timmar.
 
Gick till Actic och bokade tid med en instruktör för att få 5 gratis träningstillfällen. Det blir på söndag vid 14. Sen har jag en hård träningsvecka framför mig. Jag kommer köra styrke och kondition på söndag och sen simning efter det och jag ska simma efter varje pass oavsett vad jag har gjort. NICE!
 
Efter det gick jag hem till mamma en stund för att hämta lite grejer som jag glömt. Hon ligger hemma sjuk i mitt rum och kollar på tv. Och vet ni vad! mitt awesome skal hade kommit och den är så söööt, jag orkar inte!
Pingvin skal - ebay - ca 10kr skulle jag tro

Leopard shorts

Här kommer bilder på mina shorts som jag gjorde färdigt igår. jag blev typ nöjd, men jag skulle behöva sy in dom lite för att dom sticker ut lite mycket där bak längst ner, om ni fattar vad jag menar.

Frosty

Det blev ingen skola för mig helt plötsligt. Dom i min klass hade väl glömt meddela mig IGEN att engelskan blev flyttad till mattelektionen. Det är såå kul att gå till skolan för sin enda lektion och sen möta läraren som säger att vi redan haft lektion. Då har man farit in till stan helt i onödan. Men det positiva var att jag träffade mina beauties, Moa och Sanna, jag blir alltid så glad när jag ser dom.
 
Nu ska jag plugga teori och imorgon tror jag inte att jag hinner blogga för att jag lär komma hem vid 17 tiden och då blire att käka och sen plugga resten av kvällen och sen gå och lägga mig vid 20 för att försöka somna hyfsat tidigt, för på fredag blir det att stiga upp vid 5. MONEY!♥
En bild från igår

Tisdag

Gick till Lima idag och snackade med henne och jag ska jobba från 6 på fredag och sedan ska jag få börja jobba på lördagar på Gammelstads Konditori. Hur bra? Sen berättade hon lite om vad mina handledare tyckte om mig och dom har bara sagt bra saker, så det var väldigt roligt att höra.
 
Sedan hade jag en idrottslektion som bestod av lite volleyboll och styrketräning i gymmet. Det har varit en bra träningsdag för mig, har gått över 12000 steg idag. Efter skolan så for jag förbi Rusta och köpte en fin låda att ha mina nagelsaker i, börjar ha så himla mycket nagelgrejer.
 
Men nu pluggar jag för fullt på teorin. Har beställt en kod idag för att kunna få boka proven så förhoppningsvis tar det inte allt för länge innan den kommer. Det stog att det kunde vara lång väntetid för provtider. Men jag hoppas på det bästa. Hade varit awesome att göra proven på lovet.
 
Rusta - 79kr 49kr

Monday again..

Har börjat sy på mina shorts idag. Jag hoppas verkligen dom blir bra. Efter skolan ringde jag halkbanan så nu är den bokad till på onsdag nästa vecka och jag ska nog boka teori och körprov snart också, imorgon kanske. Hade tänkt sikta på att göra proven nästa vecka. OMG! ofta jag ens kommer klara det? Asså det är ju helt stört, ofta lilla jag ska köra bil helt själv. Nej men oj.

Memories

Jag har precis börjat spara minnen för 2013 i denna glasburk som jag har dekorerat själv. Då skriver jag en lapp med några få ord som jag senare på året kan kolla tillbaka på och minnas vad för roliga saker jag haft för mig. Just nu ligger det fyra lappar där i. Så jag har inte gjort så jätte mycket roligt under dessa två månader men några roliga stunder har jag haft.

Söndag

Sanna kom till mig igår och så kollade vi på Breaking Dawn part 2 och käkade grönsaker med dipp. Det var mysigt!
 
Men idag har jag inte gjort någonting speciellt. Har packat väskorna och dragit till pappa. Skönt! Och galet mycket jag har saknat katterna, och pappa också såkart. Det var ju ett tag sen. Och snart är det lov, bara en vecka kvar. Hur nice!?
 
Detta fick jag av Moa och Sanna i födelsedagspresent. Tack så otroligt mycket finisar♥

Fredagsmys

Idag har varit en lång men bra dag. Jobbade till kl 15 och sedan blev det hem för lite fix för att sedan dra till Waldorf och käka med dom bästa. Jag fick en födelsedagspresent av Moa och Sanna som jag visar imorgon. Blev jätte nöjd! Sen for vi hem till mig och mös. Fin kväll ohja!
 
Men nu måste jag verkligen sova. Är hur trött som helst! Godnatt.

Kladdkaka med chokladtäcke

Ingredienser

4 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör

Choklad täcket:
75 g smält smör
½ dl socker
½ dl sirap
1 msk kakao
1 ½ dl grädde 
200 g mörkchoklad
 

Beskrivning

Slå på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna 
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser och häll över i en smord och bröad form.Gärna med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen i 30-35 minuter.

Choklad täcket:
Smält smöret och i med socker, sirap, kakao och grädde.
Låt puttra nån minut.
Bryt chokladen i bitar och lägg i grytan.
Låt stå nån minut.
Rör till en tjock smet.
Häll sen smeten över den något avsvalnade kakan.
Låt kakan stå svalt i några timmar.
Servera med grädde och frukt eller bär.
 
Orginalreceptet bestod av 6 dl socker och det tyckte jag var alldeles för mycket, så därför blev det fyra, men det skull nog räcka med 3 dl.
Denna kladdkaka blev iaf otroligt god och jag serverade den med en klick grädde. Jag tycker absolut ni ska pröva att göra den. Den var ju inte svår heller so go for it!

Happy Valentine's Day

Lång torsdag ohja! Men jag fick tillbringa lunchen med mina finisar. Och på tal om fina, Glad Alla ♥ Dag till er alla! Hoppas ni tillbringar dagen med någon ni tycker om. Själv ska jag vara hemma med familjen och käka en god kladdkaka till efterrätt. Det blir mys!
 
Annars idag så har det bara varit väldigt segt. Jag har hållt på med mönsterkonstruktion hela dagen bara för att jag inte haft något tyg så jag har slöat. Jag har tänkt göra ett par shorts med blommig linning, men vi får väl se hur det blir med det, skolan har inget blommigt tyg och inte Ohlssons heller, så jag vet inte hur det blir. Men det löser sig säkert.
 
Här får ni nu bild på min huvtröja som jag gjort.

kaos

Asså jag har ett problem! Jag vill inte göra den där klänningen jag visade er för någon dag sedan och nu har jag ingen aning om vad jag ska göra. Jag har ingen inspiration alls. Jag vet att jag vill göra en klänning eller ett par shorts men jag har ingen aning om hur jag vill att dom ska se ut. KAOS! och jag skulle ha behövt köpa tyg idag.
 
Annars idag så har jag skrivit engelska prov och bakat en kladdkaka till imorgon. Jag hoppas den är god. Och nu ska jag snart sätta igång med middagen.

Beware Of The Wolf

Hade yoga på idrotten idag och det var ju väldigt mysigt. Lätt att jag vill göra det igen. Kommer nog bli en hel del sånt när jag far på hälsoresan i maj, can't wait! Efter skolan så gick jag till H&M bara för att jag hade en 20% rabatt grej där som gick ut idag. Fyndade tre tröjor, blev helt kär i den svarta.
 
Och idag är det ju fettisdag, hur gått som helst med semla efter middagen. Men jag käkar inte mandlemassan så den åker i soptunnan. Men nu måste jag plugga för att jag har engelska prov imorgon.
Tröja - H&M - 149kr
 
Linne - H&M - 99kr | Linne randigt - H&M - 49.50kr

7 års olycka framför mig?

Jag gjorde färdigt min huvtröja idag, yay! Dock blev den inte så snygg på. Så på torsdag ska jag börja med nästa plagg och jag tror att jag ska göra en klänning. Sen blire att göra ett par shorts. Men vet ni vilken otur jag har fått, börjar nästan fundera om jag slagit sönder en spegel eller något, hur som helst så skar jag mig i handen i fredags när jag skulle skära ett bröd, och idag så klipper jag mig i fingret och slår huvudet och hakan i skafferidörren, fråga mig inte hur det gick till. Men seriöst? vad händer?
En liknande sån här klänning funderar jag på att göra.

Valentine's Day Nails

Torsdag

Hej hörni! Det har varit en hyfsat bra dag idag. I början av textillektionen så gick allt fel men sen blev det bra och nu har jag snart gjort färdigt min huvtröja, blir nog helt färdig på måndag. Ååh, den är så mysig! Vill bara sy färdigt den nu!
 
Snart ska jag gå och lägga mig och läsa, blir ju att stiga upp 04.40 imorgon. Tagga!.. eller? Jag förstår inte hur det ska gå till. Och så måste jag gå till stan också för att det går inga jävla bussar för 6. Yay! Men vad gör man inte för lite pengar? haha fattig student i desperation. Jo men godnatt!

Jobb

Hade en körlektion idag 09.15. Den gick typ bra och sen hade jag ett två timmars långt hål och då pluggade jag till engelska provet som vi har på måndag. Sedan hade jag engelska och sen slutade jag. Tycker om min dagar. Men snart ändras dom, Lima från Gammelstad Konditori undrade ifall jag vill och har tid att jobba på Wienerhörnan innan skolan, från 06-10 och så får jag betalt då, hur bra? Så det blir att jobba där måndag, tisdag och onsdag före skolan och sedan på fredagar som vanligt men jag börjar 06 istället för 08. Äntligen får jag ett jobb! Nu kommer jag inte vara fattig student längre och så kan jag leva lite extra när jag ska ner till stockholm i april utan att ha dåligt samvete. Mysigt!

Femte Februari

Hade idrott som min enda lektion idag och där åkte vi långfärdsskridskor. Kallt var det! Sen träffade jag Moa S och tog en fika. Det var väldigt länge sedan vi sågs så det var trevligt. Hittade en helt underbart mysig halsduk för bara 50kr så den köpte jag. Nu hade jag tänkt läsa lite körteori och sedan läsa en bra bok som jag började på igår och redan har läst över 100 sidor av. Så den lär jag ju ha läst ut till helgen även fast den är på 500 sidor.
Indiska - 179kr 50kr

Min 18års tårta made by me

Här får ni både bilder och recept på min egengjorda tårta. Jag har plockat ihop olika recept till varje moment och bara mixat ihop allt till den ordning jag antog vara rätt. Smaken av hela tårtan blev väl helt okej, man skulle kunna byta ut chokladfrostingen till grädde så skulle det nog bli godare för nu blev det väldigt mycket chokladsmak.

Ingredienser

Royal Icing (blommorna):
4 dl florsocker
1 äggvita
 
Sockerkaksbottnar:
225 g Smör, rumstempererat
2,5 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Buttercream Icing:
100 g Smör, rumstempererat
175 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 msk mjölk
 
Chokladfrosting:
100g mörk choklad
125g mjölkchoklad
1 1/4 dl vispgrädde
1 msk vit sirap
175g Smör rumstempererat
 
Fyllning:
Jordgubbar
Banan
Vispgrädde
Nutella
 

Beskrivning

Royal Icing:
Gör blommorna minst en dag i förväg. Blanda i florsocker lite i taget i äggvitan med en elvisp. Spritsa sedan blommorna på ett baklpåtspapper som är smörjt med lite olja. Då är det mindre risk att dom går sönder när dom ska tas lös. Låt dom stå i ca ett dygn (eller i ett kylskåp under natten). Sedan går det bra att ta lös dom med antingen händerna eller en spatel.
 
Sockerkaksbottnar:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form (min är 18 cm i diamentern och 2,5 cm på höjden, vilket resulterade i att jag var tvungen att dela upp degen och köra två gången i ugnen). Vispa smör och socker fluffigt. Rör sedan ner äggen, ett i sänder, i smeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dom i smeten. Fördela smeten i formen, ca 2/3 om du har en "vanlig" form eller 1/2 om du har en liten form som jag. Jämna till med en slickepott eller spatel. Baka i nedre delen av ugnen i 35-40 min för en "vanlig" form eller ca 20 min för en mindre form. Låt svalna lite i formen, vänd den sedan upp och ner och skär bort toppen av kakan och sedan mitten, beroende på hur många bottnar du vill ha och hur hög kakan blev.
 
Buttercream Icing:
Arbeta smöret mjukt, tillsätt lite socker i taget och till sist mjöklen.
 
Chokladfrosting:
Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp sirap och grädde i en kastrull. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå i 2 min. Rör sedan till en jämn chokladsmet och låt svalna. Tillsätt smöret i bitar och vispa tills smeten blir jämn och slät.
 
Fyllning:
Mosa jordgubbar och bananer för sig. Spara eventuellt lite saft från jordgubbarna.
 
Montering: 
Ta en av bottnarna och lägg som din nedersta botten. Pensla eventuellt lite jordgubbssaft på den nedersta botten. Spritsa en kant runt hela botten med Buttercream Icing (detta ska du göra på alla bottnar innan du lägger dit fyllningen för att det inte ska rinna ut). Lägg på de mostade jorgubbarna i en höjd med sprtiskanten, den får inte vara högre. Smeta sedan på ett lager grädde över jorgubbarna.
Lägg din andra botten över och sprista en kant med Buttercream Icing. Tillsätt de mostade bananerna och grädden över bananerna precis som på jordgubbarna.
Lägg din tredje botten och spritsa en kant med Buttercream Icing. Ta en stor klick Nutella och smeta jämt ut över hela botten, tillsätt även här en klick grädde och smeta ut det.
Ta din fjärde botten (den som varit underst i formen och är helt slät) och lägg över med den släta sidan upp. Ta en stor klick Chokladfrosting ocg smeta ut över toppen av tårtan, tillsätt sedan frostingen på sidorna. Jämna ut allt till en slät och fin yta. Spritsa sedan toppar på över och under kant där du sedan försiktigt ska trycka dit dina blommor. Placera även några blommor på kanten och på toppen av tårtan där dina ljus ska sitta. Skriv eventuellt en text.
Det du även kan göra som jag inte hade ingredienser till är att spritsa löv vid alla blommor. Det blir jätte fint. Men såhär i efterhand hade jag egentligen kunnat göra löven av Buttercream Icingen men det hade jag helt glömt bort även fast det stog på pappret jag gick efter.

Tack för ALLT

Morfar är här idag och vi har firat mig ännu lite till. Nu har jag haft 3 födelsedagar. haha. Men det är nice! Gjorde min födelsedags tårta igår men den blev dock inte exakt som jag tänkt mig, vi hade ingen grön färg eller philadelphiaost hemma så jag kunde inte göra några löv, men den blev väl bra ändå.
 
Mamma har fått en Samsung Galaxy S3 och jag är måttligt avundsjuk. Jag tycker om min S2a men 3an är ju bättre så då är det klart man hellre har en sån, men så är det ju med allt. Ikväll blir det att mysa framför melodifestivalen. Även fast jag inte direkt tycker om melodifestivalen så är det ju som en tradition att se så det är ju lite smått trevligt ändå.
  • Träningsresa till Turkiet av mamma och Tobbe
  • Presentkort H&M 500kr av morfar
  • 1000kr av morfar
  • Bak bok av Alex
  • Blommor av Tobbe
Tack så mycket för all fina presenter, jag kan inte var nöjdare! Det blev inte mycket paket att öppna men det blev däremot värdefullare innehåll och jag kan inte önska efter något mer. Tack så otroligt mycket fina ni! Och tack än en till Johanna och pappa och Maggie för presenterna jag fick i förväg, de var helt underbara också. Nu är det bara 363 dagar kvar till nästa födelsedag ;)
 
 

Äntligen fredag

Jag har inte riktigt haft tid att blogga därav den dåliga uppdateringen.
Jag fyllde som sagt 18 år igår och det är så skönt! Jag hade en trevliga kväll på O'learys med familjen igår. Vi käkade och bowlade. Jag fick även en drink, dock tyckte jag inte om den.

Idag har jag jobbat fram till 15.00 och sedan gick jag en snabbis på stan och bytte mina jeans för att dom var trasiga och så köpte jag även tyg till en huvtröja jag ska sy på skolan. När jag kom hem satte jag igång med tårtbak. Och det har jag hållit på med hela kvällen. Fin blev den men vi får se om den är god, jag tror det är lite för mycket smaker.