Kladdkaka med mintsmak

Ingredienser
3 st ägg
2.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
150 g mörk choklad, hackad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till servering
1 dl hallon till garnering
3 dl vispad grädde
florsocker
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll på det varma smöret.
4. Rör om tills chokladen smällt.
5. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.
6. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt till allt löst sig.
7. Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant.
8. Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig.
9. Ställ åt sidan och låt kallna i formen.
10. Garnera kakan med hallon och siktat florsocker. Servera med vispad grädde.
Jag hade den i 25 minuter i ugnen och då blev det perfekt konsistens. Den hann inte ens spricka på ytan efter 18 minuter. Men man måste typ ställa den i kylen över natten eller bara några timmar så att den får stelna, annars är den så rinnig.
Sedan hade jag ca 100g mint mörkchoklad och 50g ljus blockchoklad. Det blev helt underbart med mintsmaken.