Tisdag

Jag vet inte vad som hände iger men jag glömde bara bort att blogga. Jag trodde jag hade bloggat men tydligen inte. Men men, idag har jag väl inte gjort särskilt mycket. Prövade nyss en sminkning som jag ska ha imorgon på en halloween fest. Den blev bättre än förväntat.
 
Igår så tränade jag och sen på kvällen gick jag och Moa till coop bara för att handla frukt. Haha, men shit vad gott det blev!
 
Här får ni iaf bilder på shoppingen från i lördags då det var 30% rea på allt på Cubus.
Tröja - 149kr 104kr | Leggings - 99kr 69kr | Tubhalsduk 99kr 69k

No Mirror Makeup Challenge

Här har ni nu No Mirror Makeup Challenge videon. HOPE YOU LIKE IT! Glöm inte att se båda delarna.
 
  

Söndag

Var som sagt förbi Rosvik igår och kollade på mitt gamla hus. Det var nice men jag kommer tyvärr inte ihåg någonting av det, det ändå jag kände var att jag tyckte det var så mycket större förut. Vilket inte är konstigt eftersom jag bara var 4 år. Dom hade inte förändrat så jätte mycket så det var lite kul. Jag hoppas han säljer det så mamma kan köpa det igen, haha. Nej men jag hade inte velat bo i Rosvik men det hade varit kul ändå att bo i det där huset. Det är verkligen fint! Underbar utsikt och tomt har den också.
 
På kvällen for jag till KH för att kolla på när några från bla Sydafrika sjöng i kör. Helt otroligt bra var dom! Jag kan lägga ut något videoklipp senare.
Jag fick en liten crush på han som har en röd sjal och sitter vid en av trummorna. SNYGG!!

Höstlov

Imorgon ska jag fara till Rosvik och se mitt gamla hus som jag bodde i tills jag blev 4 år. Det ska bli kul. Sen ska jag på stan en stund och shoppa en massa. Synd att jag inte har så mycket pengar.
 
Skönt att det äntligen är lov nu! Och jag längtar så jäkla mycket till jul. Det går inte att beskriva. Då ska jag baka en massa olika saker, pepparkakor, lussebullar, tryfflar, knäck och allt möjligt vad man nu bakar på jul. LÄNGTAR!
 

Tisdag

Efter skolan idag gick jag och simmade. Men det blev bara 20 längder för att det var så mycket folk och vissa simmade så sakta så det var bara jobbigt. Sen har jag väl inte gjort så mycket. Ritat lite mönsterkonstruktion för att få högt betyg. Och på tal om högt betyg, vi fick veta vårt engelska prov igår och vet ni vad jag fick (!!!) jag fick A, 140 av 144 poäng. Helt fucking incredible. Mitt första A ever. Dock så var ju det där provet väldigt enkelt, men ändå.
 

Nougatkakor

Ingredienser

9 dl havregryn
3 dl socker
300 g smält smör
3 tsk bakpulver

300 g nougat
Lite potatismjöl till bakplåtspappret
 

Beskrivning

Blanda samman alla ingredienserna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. 

Grädda 15-20 minuter i 175º. 

Så snart kakan tagits ut från ugnen hyvlas nougat i tunna skivor och läggs över hela kakan. Skär sedan i passande rutor.

Moccafyllda kakor med kristyr

Vill bara börja med att säga att alla recept jag lägger upp kommer för det mesta från Matklubben.se så jag hittar inte på några själv eller så. Om jag  gör det så lär jag ju nämna det.

Ingredienser

250 g smör, rumsvarmt 
1 dl socker 
1 äggula 
5,5 dl vetemjöl 

Fyllning och topping: 
120 g philadelphiaost 
2 dl florsocker 
2 msk kakaopulver 
2 tsk vaniljsocker 
1 tsk snabbkaffepulver 
2 tub kristyr, färdig i tub 
0,5 påse hasselnötter
 

Beskrivning

Arbeta ihop ingredienserna till en deg och låt vila i kylen ca 1 timme.
Kavla ut degen och stansa ut rundlar.
Grädda på bakplåtspapper i ugn på 200° i ca 8-10 minuter.

Fyllning och topping:
Blanda ihop ost, socker, kakao, vaniljsocker och snabbkaffe till fyllningen.
Fördela fyllningen på hälften av kakorna (jag vänte kakorna innan så att den platta, fula sidan är den man stoppar fyllningen på) och lägg på resterande kakor.
Toppa med kristyr och hasselnöt.

Snow

Tjoo!! Idag såg vi färdigt filmen på engelskan, Freedom Writers. Jätte bra film! Se den om ni inte har sett den.
 
Jag började sy på min kjol idag. Kändes jätte konstigt och nu helt plötsligt måste man vara så noga. Haha! Förut när man sydde provgrejer så var det ju inte så noga men nu vill man ju att det ska bli snyggt såklart.
 
Annars så har jag börjat redigera No Mirror Makeup Challenge videon så den kanske kommer upp till helgen eller tidigare, vi får se. Are you excited, cuz I am! :D
Två bilder från förra veckan

Kakor

Jag har bakat ändå sen halv ett idag. Alltså i 4 timmar. Det känns i ryggen! Jag gjorde två sorter, den ena tog bara 50 min men det andra tog hur lång tid som helst så det är bäst för dom att dom är goda. Jag har inte smakat dom än men ska göra det efter middagen.
 
Vill ni att jag ska lägga ut ingredienser så säg till.

Lördag

Jag har inte så mycket att säga om idag. Det ända jag har gjort är att färga håret och gått på en liten stavpromenad med mamma.

Gold cross

Har jobbat på Cubus idag men jag slutade 16.00 så det var väldigt skönt. Dom där sista 2 timmarna efter fyra går så jäkla långsamt och man är så stört less så fyra är en bra tid att sluta. Men jag ska egentligen få sluta fyra varje fredag men eftersom min "chef" inte fått tag i min lärare än (och vill säkert inte få tag i henne heller) så får jag jobba till 18. Det är ju as bra för dom att ha en praktikant som städar helt gratis så varför skulle hon vilja att jag sluta fyra lixom. Ganska less!!
 
På lunchen gick jag och shoppade lite. Hittade tre smycken inne på gina som det var 75% rea på, as bra! Jag fick en helt otroligt fin ring för bara 10kr.
Ring - gina tricot - 99kr 10kr

Justin and Selena <3

ASSÅ OMG!!! Selena ska försöka vara med på Justins Believe Tour och tänkt då om hon kommer till Sverige. ASSSSSÅ SHIIIIIIIIT!! Jag är helt över lycklig! Det är mina två absoluta favoriter och jag får träffa båda samtidigt. Ååååh vad jag längtar!! lovelovelove♥
 
Och på tal om Justin, kolla in det här klippet. Han är ju helt uinderbar. Och alla som säger att han inte kan sjunga.. REALLY?? kolla klippet och om ni fortfarande inte tycker han kan sjunga.. ja då vet jag inte vad. Jag börja fan nästa gråta av att han är så sjukt jävla duktig.
 

Café Symfoni

Shit vilken träningsverk jag har idag. Men det är bra. Då vet man att man har tränat bra. På textilen idag har jag nu börjat klippa ut delarna till min kjol så på måndag börjar jag sy den. Det känns skönt. Men vi får en vecka till på oss så då kommer jag nog hinna. Men jag ska typ försöka hinna till på torsdag nästa vecka iaf.
 
På lunchen idag gick jag med mamma på Café Symfoni. Dom har salladsbuffé där och det fanns hur mycket som helst att välja på. Och det var jätte gott. Så det rekomenderar jag!
 
Imorgon är det Cubus som gäller igen. Usch vad jobbigt! Asså jag verkligen hatar fredagar nu mera. Hela veckan går jag och gruvar mig inför fredag och så ska det ju inte vara. Man ska ju längta till fredag.

Underbart

Har haft ett helt underbart träningspass på gymmet idag. Jag har inte insett hur mycket jag har saknat att gå till gymmet. Men jag har inte köpt ett gymkort och kommer inte göra heller utan jag lånade bara min mammas idag. Jag vet inte om man för göra så men det handlade bara om en gång.
 
Jag är ledig idag pga att vi inte har någon engelska lektion och eftersom det är den ända lektionen jag har på onsdagar så blev jag ledig. Än så länge så tycker jag att jag har utnyttjat ledigheten bra. Steg upp vid halv tio och sen drog jag iväg på gymmet och gymma i över en timma sen tog jag en långdusch och bastade. När jag kom hem så käkade jag och sen hängde upp tvätten. Bra saker helt enkelt!
Två finncrisp med ost och paprika, gröt med jordgubbar, solrosfrön, mjölk och valnötter

16/10-12

Första snön kom idag och det snöar fortfarande. Helt underbart! Jag längtar så grymt mycket efter jul. Men det är lite jobbigt när det är så kallt. Det hade gärna fått vara lite plusgrader men ändå snö. Haha, lite svårt kanske men drömma får man.
 
Har en sak att berätta för er som jag inte har nämnt på något sätt alls i bloggen. Jag har bestämt mig för att sluta i cheerleading. Det finns en miljon anledningar som jag inte vill ta upp men dels så är det för att jag inte tycker det är lika roligt som tidigare. Man ska ju tycka att det är kul att gå till träningen men jag har inte tyckt det dom senaste veckorna så det har nu lett till att jag har slutat.
 
Det känns både bra och dåligt. Men för det mesta bra. Jag kommer på nya saker hela tiden som är positivt med att jag har slutat, men även några negativa men men, jag måste ju välja något.

Polkatryffel

Ingredienser

1 ½ dl vispgrädde
225 g mörk choklad
25 g smör 
Ca 1 dl polkagrisar 
Florsocker
 

Beskrivning

Koka upp vispgrädde. Bryt mörk choklad i småbitar i en stor skål. Häll den kokande grädden över. Klicka ner smör. 

Vänta ett par minuter innan du blandar försiktigt till en slät kräm. Mortla polkagrisarna så smått som möjligt. Blanda i dem.

Låt stå kallt ca 30 min, rör om igen. Låt stå kallt ytterligare ca 20 minuter eller tills det har blivit en fast, men inte hård, massa. 

Gör små kulor av massan, rulla i florsocker.

Chokladtryffel med apelsin

Ingredienser

0,5 dl vispgrädde 
250 g ljus choklad, hackad 
1 msk apelsinsaft 

Garnering:
Ca 125 g mörk choklad, i bitar 
Riven apelsinskal 
Smält vit choklad
 

Beskrivning

Koka upp grädden i en kastrull. Blanda i chokladhacket och rör tills det smält, tillsätt apelsinsaft. Låt blandningen stå i kylen tills den stelnat så mycket att den går att forma till ca 30 kulor, med händerna eller med hjälp av 2 teskedar. (Blir det kladdigt kan man doppa kulorna i lite kakao så går det lättare.) Låt kulorna stelna till lite i kylen.

Lägg den mörka chokladen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten tills den smält. Doppa kulorna i chokladen, med hjälp av cocktailpinnar, låt dem droppa av lite och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. 

Garnera med apelsinskal. Om tryfflarna ska ripplas med vit choklad måste de först stelna. 

Förvara i burk med lock i kylen.
 

Finaste<3

Jag hade en helt awesome kväll med tjejerna igår. Det blev mycket skit snack och skratt. Och mycket käk! Haha, jag har typ gått upp 10kg. Alla gick hem olika tider men Moa S som blev längst stannade till 02.30. Ååh, helt fin kväll och jag vill bara ha tillbaka den.
 
Sanna sov ju över och det var tur det annars hade jag inte kunnat sova för att jag skulle bli skrämd av en hund som stog och glodde in på oss. As läskigt!
 
Överraskningen som jag hade bakat åt dom bestod av fyra olika sortes godisar, två tryfflar och två fudge, iaf ena var en fudge. Hur som helst, båda tryfflarna tyckte vi alla var helt otroligt goda men dom andra två godisarna var alldeles för söta. Asså jag tycker ändå dom gick och käka men man vill inte ha flera av dom.
Sanna, jag, Moa S, Frida och Kristin

Fredag

Usch vad jag inte tycker om fredagar längre. Och det är så jäkla synd, förut älskade jag fredagar och jag vill göra det igen. Men så länge jag jobbar på cubus så kommer jag inte tycka om fredagar. Asså det är ju inget fel på cubus egentligen men det är bara så jobbigt att jobba 8 timmar. Speciellt en fredag. Asså nä, och så gör man ju som samma sak hela tiden så det blir drygt. Men jag tror att jag bara ska ha det här fram till jul och sen får jag något annat om jag har förstått det rätt. Då hoppas jag på att få jobba på en café eller liknande, jag vill iaf baka.
 
Jag taggar imorgon så jäkla hårt! åååh vad kul det kommer bli. Några av mina "gamla" kompisar, eller vad fan man nu ska kalla det, ska komma och käka middag hos mig och så ska vi ha mys kväll hela kvällen och så ska Sanna sova över. Asså det kommer bli såååå bra!
 
Kom på att jag inte visat er en bra bild på CA tröjan. Här har ni iaf skönheten.

Autumn

Ursäkta min frånvaro men jag har bara inte haft något vettigt att skriva om.. som om jag någonsin har det, haha. Men nu har jag varit ute och fotat så jag har lite bilder jag vill visa er och sen tänkte jag säga att jag har börjat på min kjol nu. Jag håller fortfarande på att rita mönster och så men snart kan jag börja sy tror jag. Och det är bra för att det ska vara färdig om exakt 2 veckor.
 
Jag älskar alla fina färger som är på hösten men jag hatar att det regnar konstant. Seriöst!? Jag blev så lycklig idag när solen tittade fram, men den försvann efter typ 1 timma. 
 
Kolla Uno på bild tre. HAHAHAHAHAHAH!! älsklingen då♥

Mys helg

Har haft en mysig och bra helg tillsammans med Sanna. Igår var vi på storheden en stund sen gick vi hem till mig och var där en snabbis. Sen bar det av mot stan för att käka gomiddag på Baan Thai. Det var en jätte skum servitris som serverade oss. Asså antingen var hon bara väldigt trött eller hög eller bara konstig. Men men, sen drog vi till coop och köpte mango som vi sedan använde till en fruktsallad och så såg vi på Anastasia. Minns ni den filmen? Ååh, så liten man var när man sist kollade på den.
 
Idag har jag bakat två saker. Kan dock inte säga vad för att det ska bli en överraskning för mina girls som ska komma till mig på lördag. Och vad mys vi kommer ha. Längtar!
 
Nu ska jag ladda ner någon film och sen gruva mig inför skolan imorgon. Vill verkligen inte! Så less på skolan redan nu. Och då har man 243 dagar kvar. Men jag ska ändå försöka ta vara på skoltiden och speciellt det här året för att jag har det väldigt slappt. Och det är nog sista året innan jag blir pansho som jag kommer ha det så här bra.

Makeup and outfit

Igår hade jag sista träningen med amerikanarna. Kommer verkligen sakna dom. Men life goes on I guess.
 
Annars idag så har jag jobbat från 10.00-17.30. Gick bättre än förväntat. Tog en fika med Sanna på lunchen och det var verkligen behövligt. Asså det är helt obeskrivligt vad jag saknar mina vänner, vi träffas ju verkligen inte ofta längre och det är helt stört dåligt. Men nästa helg ska vi ha lite tjejmys. Och imorgon ska jag vara med Sanna på arcus och sen ska jag sova över hos henne. 
 
Igår på skolan så hade vi skolfoto så då var ju jag tvungen att trotsa det spöregninga vädret med shorts.

Flugsvamp

Så underbart skönt det var att sova 10 timmar inatt. Vekligen behövligt! Jag gjorde amerikanska pannkakor till mellanmål, hehe. Men shit vad goda dom blev! Och helt tjocka och allt. Love it.
 
Om typ en timma kommer pappa hem och då ska vi käka hamburgare. Det var jätte länge sen så jag ska verkligen njuta. För att det kommer säkert dröja tills jag käka det igen, nyttig som jag är. Nej men jag har faktiskt varit ovanligt onyttig dom senaste veckorna och jag vet inte varför, jag ids bara inte vara nyttig just nu. Men det ska bli ändring på det. Nästa vecka kan jag börja.
Flugsvampar är ändå ganska coola, eller?

andra i tionde tvåtusentolv

Idag har jag haft en väldigt kort dag för att jag hade bara textil två timmar på morgonen. Vi skulle på någon drog grej över idrotten så då gick jag hem där vid halv elva för att jag har sett den där drog grejen förra året. For till storheden efter skolan och kollade lite på stadium outlet och nå andra affärer. Hittade dock bara saker på Ö&B. Lika bra det kanske. 
 
Juste, jag klarade mig att inte köpa något på en hel månad. Ganska awesome! Men nu har jag egentligen bara kvar att köpa för 48kr tills nästa studiebidrag kommer vilket blir om en månad typ. KUL!
Hårfärg - 37kr/st | Balsam - 16kr | Nagelsax - 15kr | Nagelklippare - 15kr
Nagelfil - 10kr | Tuggummi - 13kr
 
 
 

Allstar

Gårdagens träning gick väl bra men man kände verkligen att man inte orkade lika mycket som i lördags. Men sen på kvällen så käkade vi på Allstar med de amerikanska tränarna. Maten jag tog, No Bean Chili, var as god. Och jag käkade upp allt så fatta mätt jag var sen, kunde knappt stå. Haha, nej men nästan.
 
Klockan 18 börjar nästa cheer träning och den håller på fram till 22. Jag är verkligen glad att jag inte har så mycket skola. Så jag kommer nog ändå vara hyfsat pigg på träningarna, förhoppningsvis.