Söndag

Det var lite mysigt att hälsa på släkten igår. Däremot blev man ganska slut i öronen snabbt eftersom det var 5 småungar där och det kändes som att man var på ett dagis. Haha, men söta är dom!
 
Idag har jag hjälpt till med skottning och sen vet jag inte riktigt vad jag har gjort. Vaknade efter elva någon gång och det är otroligt sent för mig och jag har vaknat så sent ända sen vi fick jullov. Galet. Och det regnar idag, lite galnare! Ofta liksom, det kan ju inte regna dagen innan nyårsafton, när hände det sist? Typ never, inte under min livstid iaf. Och imorgon ska det vara 0 gradigt, det brukar vara minst -25.
 
Nu ska jag iväg och käka skräpmat hos Robin och Emma. Och det är min låssasbror och hans tjej.
Min kusin Stina och min kusin Malins son Frans.
 
Lo, Ture, Maria och Alicia.
Lo och Ture och min farbrors och Marias söner och Alicia är Malins dotter.
 
Stina, Frans, Doris (Malins dotter) och min faster Yvonne.

Skellefteå imorgon

Igår och idag har det inte hänt mycket. Hade tänkt fara och simma men det ides jag inte så då blev det lite träning hemma ist för lår, vader och rumpa. Jag hoppas jag får träningsvärk imorgon annars har jag inte tränat tillräckligt bra.. typ. Annars idag så har jag utforskat min dator lite grann, har upptäckt en bugg eller något, när man går in på appen Store och sedan klickar in på en app man vill ladda ner till datorn så går det inte att backa ut. Sedan kan den typ backa ut av sig själv när jag inte ens vill det, så det är ju drygt.
 
Imorgon ska jag till Skellefteå och träffa släktingarna. Då blir det även att övningsköra, yay. Det är typ kul att köra på E4an. Kommer hem någongång vid åtta tiden.

Julafton bilder

Bättre sent än aldrig God Jul finisar!

Varning för långt inlägg men jag har mycket att berätta.
 
Ni får ursäkta mig för att jag inte har bloggat under några dagar men jag tyckte inte att det är så kul att blogga utan datorn där man kan fixa till bilderna och så. Och en blogg utan bilder är inte bra, typ. Om man är duktig på att skriva så funkar det ju med det är inte jag och jag älskar bilder.
 
Hur som helst så har jag haft en underbar julafton hos morfar med mamma, morfar och Tobbe och lilla Lisa som är morfars hund. I söndags kollade vi på bingolotto men det blev ingen vinst för mig. Dock tror jag att Tobbe vann något men jag minns inte vad. På julafton käkade vi en hel del och och öppnade paket och bara umgicks. Jag är otroligt nöjd med allt jag fick denna julafton. Det blev lite mer än vanligt och det känns ju såklart bra, hehe.
 
Morfar blev jätte glad av julklappen han fick av mig, hembakade biskvier och en egengjord låda med lock på att ha biskvierna i. Jag trodde inte att han skulle bli så glad som han blev så det känns jätte bra. Jag blev helt otroligt glad när jag såg hur mycket han uppskattade det.
 
Idag for vi hem och jag körde från Skellefteå till Piteå sedan bytte jag och mamma för att mina fötter hade domnat bort. Vi har förjävligt kall bil. Sedan när jag kom hem blev det att packa om och sedan dra till pappa för lite till julmys. Då var även min bror med och så fick vi lite julklappar. Helt galet vilken julklapp jag fick! Mamma, Tobbe, pappa och Maggie hade gått ihop och köpt den, jag fick nämnligen en dator. Min gamla kraschar säkert när som helst så that's why.
 
Och jag hade inte ens prytt mig om att önska mig en för att jag trodde aldrig jag skulle få en eftersom att en dator är så dyr men ja, nu fick jag en och jag är extremt nöjd. Den har till och med windows 8 och det är helt underbart! Jag var lite skeptiskt till det först men nu när jag har kollat igenom en hel del så älskar jag det. Helt underbar meny. lovelovelove!
 
Av mamma, Tobbe och morfar fick jag:
  • Vinglas
  • Träningsleggings
  • Godis
  • Datamus
  • Justin Bieber parfym Someday
  • Justin Bieber bok Just Getting Started
  • Muffinsformar
  • Cupcakes dekorations snöflingor
  • Bio presentkort 100kr
  • gina tricot presentkort 300kr
  • Trisslott, vann 60kr
  • Påslakan
  • Stekpanna
  • Nougatpraliner
Av Maggies föräldrar, Robin och Emma, pappa och Maggie + mamma och Tobbe för datorn, fick jag:
  • Dator
  • Muffinsform
  • Sisters presentkort 200kr
  • Hjärtformad bakform
  • Digital fotoram
  • Godis
  • Spritspaket som innehåller 3 tyllar och 10 spritspåsar
  • Virusskydd för datorn i 1 år
  • Långkalsonger
Tack så obeskrivligt mycket för alla presenter. Jag kan inte var nöjdare! Hoppas ni alla andra också fick en bra julafton och är nöjd med era paket. Puss♥

Dec. 22, 2012

Är i Skellefteå nu och jag har hunnit med ganska mycket ändå. Handlat med morfar, bakat, klätt julgranen, åkt buss i två timmar. Har som sagt gjort tryfflar och det tog 4 timmar, galet lång tid men det var en väntetid på ca en timme så.

Men nu ska jag se Taken 2 och imorgon blire att laga lasagne och så kommer mamma och Tobbe hit vid tre tiden.

Bloggar förövrigt från mobilen så jag vet inte riktigt hur bra det blir.


Tjugoförsta december tvåtusentolv

Jag har lagat köttbullar och bakat biskvier ända sen elva idag, blev färdig vid fyra tiden. Biskvierna tog upp den mesta tiden, tre timmar tog det men det som egentligen tar mest tid är när man ska he på smörkrämen och få dom fint toppade och så där. Och det var as kul och doppa dom i choklad sen, väldigt kladdigt men kul.
Jag har dock inte smakat dom än men jag ska göra det efter maten eller senare ikväll, vi får se. Men köttbullarna har jag smakat och dom blev jätte goda.
 
Snart kommer Sanna hit och då ska vi gå och kolla på Moas julshow i konståkning, blir säkert awesome. Sen imorgon tar jag bussen till Skellefteå och far och handlar med morfar inför julen. Sedan på kvällen ska jag baka apelsintryfflar, dom har jag gjort tidigare och dom blev jätte goda. Här har ni recept på dom.
 
På tal om något helt annat så bytte jag design igår och jag älskar den. Så enkel och fin. 
Mina naglar som jag gjorde för några dagar sedan.

Jullov

Oj vad duktiga ni var på att hjälpa mig att väja vilken färg, ni ska verkligen ha beröm!.. not. Men det är snart julafton och man ska vara glad och så, så jag förlåter er. puss. 
 
Skulle väl egentligen sytt färdigt mina byxor idag men det hann jag inte, jag stannade till halv fyra sen ides jag inget mer så jag gick på stan och köpte lite julklappar och en tröja till julafton.
 
Annars på skolan så har jag kollat på julshow i 1 och ½ timme, ovanligt och onödigt lång. Alla var ju duktiga och så men det var alldeles för länge, en timma räcker. 
Och nu har jag jullov, SKÖNT!
T-shirt - H&M - 99kr 50kr
Detta blir outfiten för julafton :) skönt att ha det färdigt nu, trodde att jag inte skulle hitta någonting och så hittar man på rea till och med. Kan det bli bättre?
 
Ljus - Lagerhaus - 10kr | Ljuslykta - Lagerhaus - 10kr
 
Mini pumlor - Lagerhaus - 59kr
 
Freebra - ebay - ca 25kr
Denna kom även med posten idag och jag blev så lycklig. Den var pretty awesome.

Vit eller brun?

Jag skulle behöva lite hjälp av er. Vilken är bäst, vit eller brun? Själv tycker jag den vita är finast men det som får mig att tveka är att den just är vit, den kan lätt bli skitig och den kanske blir genomskinlig när man badar.
 
Så vilken ska jag ta? hjälp mig snälla!
 

Crown

For iväg och simmade en stund idag och det känns bra! Sedan har jag hjälpt till att skotta så jag har fått ett ganska bra träningspass idag. Annars har jag inte gjort så mycket. Vaknade vid fem imorse av att brorsan kom hem med 3 kompisar som skule sova över och så levde dom om jätte mycket så jag gick ner och sov på soffan istället. Men fan vad less jag blev! Kommer man hem så sent ska man ju för fan vara tyst. Men nej, tredje världskriget startade tydligen.. lät det som.
 
Ikväll ska jag se polar expressen och käka något gott till det. Det känns bara som att man måste se den kring jul. Den är så mysig.
 
I veckan fick jag hem några saker från ebay, två saker till morfars telefon och tre saker till mig.
Hörlursuttags plugg - ebay - 15kr
 
Nail art paint - ebay - 25kr | 1 mm Rhinestones - ebay - 15kr

Sista dagen

Känns typ lite tråkigt ändå att inte jobba nå mer på cubus. Jag kommer sakna personalen och dom var så otrolig söta idag. Dom älskade mina cupcakes och jag vet inte vad jag ska säga. Idag var absolut min bästa jobbdag. Samtidigt som det känns jätte skönt att ha jobbat färdigt så är det ändå lite tråkigt. När man tänkte tillbaka så var det hyfsat bra och roligt ändå, visst det var lite långtråkigt att göra i princip samma sak hela tiden men ändå. Nog hade jag det bra. Och idag fick jag pröva på två nya saker, sätta larm på underkläder och trycka nya priser på nå kläder som det var fel pris på. Det var typ kul.

Lucia

På mitt 2 ½ timmes hål spenderade jag med en från mitt gamla cheerleading lag. Vi käkade på friends och snackade en del. Det var riktigt trevligt!
 
Annars så har jag kollat på luciatåg på skolan och det var så mysigt och dom var jätte duktiga. Imorgon är det min sista dag på cubus, och det känns ju ganska bra ändå. Nästa fredag är vi lediga för att vi har kompdag för vallendagen som vi hade i början på terminen. Nice!

Pepparkaksmuffins med vit choklad frosting

Har bakat cupcakes med bl.a kanel och nejlika i. Och en vitchoklad frosting på det. Dom blev hur goda dom helst! Hade tänkt ta med några till jobbet på fredag och bjuda personalen eftersom att det är min sista dag.
Degen:
2 dl potatismjöl 
2 dl socker 
1 tsk bakpulver 
10 g pepparkakskryddor, malda (kanel, kardemumma, ingefära, nejlika) 
200 g smör, rumstempererad 
2 st ägg
 
Beskrivning:
Blanda potatismjöl, socker, bakpulver och pepparkakskryddor med elvisp
Blanda ner rumstempererat smör.
Knäck ner ägg och blanda till en jämn smet
Fyll formarna till hälften, grädda ca 10-15 min i 200 grader
 

Frosting:
100 gram rumstempererat smör
100 gram philadelphiaost
100 gram vit choklad
3 dl florsocker

Beskrivning:
Smält chokladen över ett vattenbad och låt sedan svalna.
Vispa rumstempererat smör krämigt.
Vispa i florsockret lite i taget.
Vispa sedan i philadelphian och chokladen.
Låt stelna i kylen ett par timmar och sedan är det bara att spritsa!
 
(Vill man ha frostingen lite fastare kan man öka mängden florsocker något.)

 

12-12-12

Ville bara säga att det är 12/12-12 idag kl 12.12. Hur coolt? Sista gången det händer då vi kommer vara i livet.
 
Men nu sitter jag väl antagligen och gör engelska grammatik prov. Wish me luck!

Christmas tree

Jag hade min tredje körlektion med trafikskolan idag. Vi parkerade en del och det gick typ bra. Nästa lektion blir dock nästa år. Men tänkt, om ca 2 månader har jag kanske körkort. Stört!
 
Annars idag så hade vi val i huset på idrotten och jag valde att klättra. Sedan gick jag och simmade direkt efter idrotten. 
Imorgon har jag prov i gramatik på engelska så jag har pluggat lite ikväll sedan har jag även pyntat julgranen med mamma. Mysigt! Men nu ska jag typ gå och lägga mig. Sov gott!

Måndag

Jag har sträckt min rumpmuskel och det är inte skönt! Kanske borde ha värmt upp lite bättre innan jag började med killerbutt övningarna. Shit vad jag känner att jag har kommit igång med att träna men det är ju så jäkla kul. Dock så blir det korta träningspass och det är väl därför jag tycker det är kul, om det tar för länge är det bara drygt. Fast det beror på vad man gör. Dansar man efter en koreografi eller liknande så är det kul att hålla på längre.
 
Imorgon kommer jag kunna börja sy mina jeans, yay. Fast det fanns inget svart jeanstyg så jag tog ett blått som jag sen ska färga. Det blir nog bra. Nu ska jag göra te och sen kolla på julkalendern.

Tävlar om ett kostschema

Jag är med och tävlar om att vinna ett kostschema på http://idawarg.chic.se. Vinnaren kommer få ett kostschema speciellt anpassat för en själv. Hur awesome är inte det? Ifall ni också är intresserade så kika bara in på hennes blogg och var med och tävla. Och det är väldigt enkla tävlingsregler. Ni har inget att förlora, right?

Söndag

Jag har haft en lugn och skön dag idag med lite drakborgen spel med pappa och fotning i snön men jag tror inte jag fick några bra bilder tyvärr. Har inte kollat på dom än men tänkte gör det imorgon. Sedan har jag även kört ett kort träningspass med en kettlebell, det var ganska roligt och jag känner redan nu att jag kommer ha träningsvärk imorgon, är väldigt öm i benen.
 
Annars så är jag hos mamma nu och ska snart gå och sova. Men jag måste plugga lite engelska gramatik först, vet inte riktigt om vi har prov imorgon eller inte. Vi skulle egentligen haft det i onsdags men då blev lektionen inställd.

Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

November har väl varit ganska okej. Den innehöll en mysig dag på stan i piteå med dom bästa och en myskväll på bio där vi såg Breaking Dawn part 2 så det var ju ganska awesome. Men det har varit en av dom mysigaste månaderna på länge. Lite småmiddagar med vännerna och sådär.
 

Nyårsklänning 2012

Klänning - Cubus - 199kr 139kr
 
Nagellack - Dollar Store - 10kr

Bakdag

Har bakat pepparkakor idag och pappa har bakat lussebullar. Mysigt! Har även varit en snabbis på cubus och köpte en klänning som ni får se senare. Hade tänkt ha den på nyår.

Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv

Dag 28 - Din dag i detalj

Klockan ringde 07.00, gick upp, käka frukost framför julkalendern. Sedan fixade jag mig, borsta tänderna och sånt där, gick till bussen. Började jobba kl 09.00, lunch 12.00 som jag spenderade med Sanna sen back to work till kl 17.00. Testade en klänning från cubus barnavdelning som jag kanske ska köpa, sen gick jag till bussen som gick 17.15. När jag kom hem så käkade jag middag med min pappa och åt glass med chokladsås till efterrätt.
 
Nu ska jag ladda ner de senaste avsnittet av Beauty And The Beast och Vampire Diaries. 

Rakt hår utan plattång

Har varit en hyfsat chill dag idag. Hade textil i 3 timmar sen käkade jag lunch med mina oldies och sen hade jag textil igen i väntan på att ha mentorsmöte. På måndag så ska jag börja klippa ut tyg till mina byxor. Dock så måste jag gå på ohlssons och köpa ett svart jeanstyg för dom hade inte det på skolan.
 
Har för övrigt haft platt hår idag och jag har inte använt en plattång utan jag har satti massa klämmor i håret då det var blött och så har jag sovit med det. As bra, och jätte enkelt. Sök på "straight hair without heat" på youtube så kan ni se hur man gör ifall ni vill.

 


 

Dag 27 - Dina favorit skor

Dom är ju inte så sköna att gå i långt men stört snygga så whatever!

Dag 26 - Din favorit resa

Asså ärligt, så är det jätte svårt att svara på. För att alla resor jag varit på har sina för- och nackdelar. Men om vi börjar med den första utomlansresan jag kommer ihåg så åkte jag, mamma, Alex, Tobbe och mormor och morfar till Gran Canaria, Maspalomas. Jag var bara nio år men den resan tyckte jag var jätte rolig och bra och det kan ju bla bero på att det är min första som jag kommer ihåg. Jag har dock varit på Kreta när jag var 1 år.
 
Men jag fick väldigt många nya intryck där och tyckte det var så häftigt med palmerna. Sen har jag varit på Gran Canaria ytterligare en gång men det var med pappa och Maggie och då var jag 12 år. Den resan var också jätte bra. Och sen Turiket och Egypten var också bra. Så jag vet inte riktigt vilken jag tycker bäst om.
Turkiet 2009
 
Jag och Alex, Egypten 2010

Ledig

Vi hade ingen engelska idag så jag är ledig hela dan. Dock måste jag fara in till stan om 10 min för att jag har tandläkartid kl 14.00 och sen ska jag på teori 16.30. Så det var ju lite synd. Men det är iaf sista teorilektionen idag, så då sen slipper mina onsdagar bli messed up med middagen.

två träningspass

Det känns i kroppen att jag har haft två träningspass efter varann idag. For och simmade i en halvtimme sen gick jag till hälsanshus, vilket tar ca 17 minuter och sen ett styrkepass på gymmet på idrotten. Och det är 20 minus ute. KUL! Nästan så att man fryser ihjäl och mina läppar bränner som bara den.
 
Beställde hem lite saker från ebay igår, bla en freebra för bara 25kr. Förhoppningsvis så hinner den komma innan jul ifall jag hittar någon klänning med fin rygg så blir det ju awesome.

Dag 25 - Ditt favoritgodis

Jag gillar inte godis så mycket, utan äter hellre chips eller popcorn men ibland kan jag bli lite småsugen på godis och då vill jag typ ha sånt där vanligt plockgodis. Men annars så gillar jag ju choklad, allt med choklad är gott!

Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor

 Jadu, jag har ingen aning längre. Tidigare ville jag ju bli skådespelerska men det har ändrats. Men jag skulle kunna tänka mig att jobba som PT eller inom skönhet, typ fixa naglar och makeup, sen skulle jag även tycka det var kul att jobba på ett typ bageri så man får baka hela dagarna. Det hade typ varit kul att vara designer också, men jag inte så påhittig så det kan nog vara svårt.

Glitter Christmas Makeup


Första advent

Kom hem från kyrkbyn för ett litet tag sen. Har varit och käkat julbord med massa folk. Det var trevligt och väldigt gott! Men jag käkade mig inte proppmätt, men nästan.
 
När vi for till kyrkbyn vid halv sex så såg vi att 97:an var avstängd och massa poliser och ambulanser m.m där så jag kollade upp vad som hänt och det var tydligen en bil som kört in i en buss och då antar jag att det var 1:an eller 2:an och ifall jag hade gått på skyltsöndag idag så hade jag troligtvist åkt hem med den bussen så jag hade ju en jäkla tur att jag inte for till stan. Men alla verkar ha klarat sig på bussen iaf, men en av dom som åkte i bilen har dött.
 
Här får ni lite dåliga bilder på middagen och min julsminkning. Ni får bättre bilder på sminkningen imorgon. Och jag drack 3 koppar glögg, jag som inte ens gillar glögg, men den där var jätte god!

Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv

Dock är den ju några år gammal. Men jag saknar stugan och sommaren och johanna!

New nails

 
 

Dag 22 - En låt som gör dig glad

Asså jag vet typ inte. Jag har ju som sagt en sån där musiksvacka just nu som gör att jag egentligen inte tycker om någon musik. Och det suger.
 
Men All I Want For Christmas Is You gör väl mig glad. Man vill bara börja dansa till den.
 

första december tvåtusentolv

Har varit på öppet hus idag. Vi textilare hade typ som en vanlig lektion, vi satt lixom och jobbade med det vi brukade. Jag gjorde iaf färdigt min "bära och förvara", jag ska ha mina mindre sytillbehör där i. Sen smet jag och gick och kollade på när dansarna dansade. Dom var jätte duktiga!
 
Efter det gick jag en kort stund på stan med Moa B och Marcus. Nu har dom iaf öppnat wayne's igen och det blev jätte fint. Nästan hela Strand är färdig nu, så det är ju nice. Blev bättre än förväntat.