Vegetariska minipajer

Tjoo!
 
Har precis ätit en otroligt god middag bestående av minipaj och sallad. Det var verkligen inte svårt att göra men det tog endå lite tid för att man måste vänta lite emellan. Recpeten finner ni under sista bilden ifall ni vill pröva på att göra denna minipaj. Och jag tycker att ni borde pröva! Dock så hade inte jag i svamp och jag hade vanlig lök ist för färsk lök.

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl, fullkorn
75 g smör
125 g kesella, 10 %

Fyllning:
1 st vitlöksklyfta
250 g champinjoner
5 lök, färsk i knippe
2 msk smör
2 dl crème fraiche, Karl Johan-smak
125 g keso, chilismak
Salt
Svartpeppar
3 ägg, stora
1 dl cashewnötter
 

Gör så här

Ugn 225°

Lägg vetemjöl och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop tills det bildas en degboll.

Dela degen i sex bitar. Tryck ut dem i pajformarna med löstagbar botten, cirka 10 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.

Nagga pajdegen i formarna med en gaffel och förgrädda dem, cirka 8 minuter i mitten av ugnen.

Skala och hacka vitlöken, ansa och skär champinjonerna i kvartar, skär lökarna i bitar. Stek vitlök, champinjoner och lök i smör i en stekpanna, så att de blir mjuka, cirka 5 minuter. Rör ner crème fraiche och keso chili. Salta och peppra. Vispa upp äggen i en bunke och rör ner champinjonblandningen. Fyll formarna med blandningen.

Strö över grovhackade cashewnötter och grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Servera med en sallad.



NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR